Načítání...
close

Tortellini se smetanovou omáčkou

na této omáčce se mi líbí, že je jednoduchá, rychlá, poctivá a strašně dobrá. Snažte se použít kvalitní suroviny, jinak nedosáhnete takové chuti. Omáčka se hodí ke všem různým těstovinám, ale i například k bramborovým nokům, apod.
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
obecně
2-3 lžíce máslo
250 gram tortellini
1 kus cibule
1 stroužek česnek
1 lžíce libeček
1 kelímek smetana 33%
min 1 špetka sůl
na posypání
1 lžíce parmazán
Sdílejte recept
Postup
připravíme si pánev a hrnec. V pánvi budeme dělat omáčku a v hrnci uvaříme tortellíni. Tortellini jsou kupované, ale třeba se někdy pokusím o domácí :-) Do hrnce dejte vodu, trošku osolte a přivádějte k varu. Mezitím si budete připravovat v pánvi omáčku
nakrájíme si cibuli a dáme ji zpěnit na pánev na máslo
ke zpěněné cibulce přihodíme nakrájený česnek, zamícháme
nakrájíme si slaninu a nebo kousek uzenýho, záleží, co máte doma
přidáme do pánve slaninu, zamícháme a smažíme dále. Cibulka by neměla moc hnědnout
pokud nám již vaří voda v hrnci, tak do ní dáme tortellíny. Tortellíny se vaří zhruba 4-5 minut. Občas promíchněte
pokud nám již cibulka v pánvi začne hnědnout, tak přilijeme smetanu a důkladně zamícháme
nechte omáčku 1-2 minutky probublat, přidejte pokrájený libeček (a nebo petrželovou nať), zamíchejte a odstavte z plotny
tortellíny zceďte a přidejte do pánve do omáčky
zamíchejte, dosolte, dopepřete a můžete podávat
nastrouhejte si trošku parmazánu, který nasypete na tortellíny
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko