Načítání...
X
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Tortellini se smetanovou omáčkou | Recept

na této omáčce se mi líbí, že je jednoduchá, rychlá, poctivá a strašně dobrá. Snažte se použít kvalitní suroviny, jinak nedosáhnete takové chuti. Omáčka se hodí ke všem různým těstovinám, ale i například k bramborovým nokům, apod.
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
visibility
Boublas
Autor receptu
Ingredience
obecně
máslo 2-3 lžíce
tortellini 250 gram
cibule 1 kus
česnek 1 stroužek
libeček 1 lžíce
anglická slanina 50 gram
smetana 33% 1 kelímek
pepř černý drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka
na posypání
parmazán 1 lžíce
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: oběd, večeře
Původ: Česko
Postup
připravíme si pánev a hrnec. V pánvi budeme dělat omáčku a v hrnci uvaříme tortellíni. Tortellini jsou kupované, ale třeba se někdy pokusím o domácí :-) Do hrnce dejte vodu, trošku osolte a přivádějte k varu. Mezitím si budete připravovat v pánvi omáčku
nakrájíme si cibuli a dáme ji zpěnit na pánev na máslo
ke zpěněné cibulce přihodíme nakrájený česnek, zamícháme
nakrájíme si slaninu a nebo kousek uzenýho, záleží, co máte doma
přidáme do pánve slaninu, zamícháme a smažíme dále. Cibulka by neměla moc hnědnout
pokud nám již vaří voda v hrnci, tak do ní dáme tortellíny. Tortellíny se vaří zhruba 4-5 minut. Občas promíchněte
pokud nám již cibulka v pánvi začne hnědnout, tak přilijeme smetanu a důkladně zamícháme
nechte omáčku 1-2 minutky probublat, přidejte pokrájený libeček (a nebo petrželovou nať), zamíchejte a odstavte z plotny
tortellíny zceďte a přidejte do pánve do omáčky
zamíchejte, dosolte, dopepřete a můžete podávat
nastrouhejte si trošku parmazánu, který nasypete na tortellíny
Sdílejte recept