Pracuji...
close

Pečená kachna s jablky

když je nejhůř, tak i kachna je dobrá :-) A vychlazený pivko k tomu je samozřejmostí
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 3 hodiny
Ingredience
obecně
1 kus kachna
1 kus cibule
1-2 kus jablko
min 1 lžíce kmín drcený
min 1 lžíce sůl
dle potřeby
Sdílejte recept
Postup
z kachny odřízneme letky křídel, které později použijeme do pekáče pod kachnu
kachnu důkladně osolíme a okmínujeme. Nebojte se dát více soli. Vůbec nevadí, když kachnu nasolíte den předem
nakrájíme si jablka a cibuli. Dejte více jablek, méně cibule (cca poměr 2 ku 1). Neřeknu Vám kolik nakrájet, záleží, jak je kachna velká a kolik má v sobě místa. Ve větší míse obě suroviny promíchejte
na pekáč dejte uříznuté letky z křidélek kachny a poležte na ně kachnu prsíčkama nahoru. Kachna se Vám nebude dotýkat pekáče a nebude se připalovat. Nemusíte přidávat žádné sádlo, ani pekáč vymazávat, jelikož kachna toho pustí dost
kachnu naplňte jablky a cibulí. Jablka dají kachně zajímavou chuť
dejte péct do trouby alespoň na 3 hodiny na 160°
po upečení si můžete udělat šťávu na polévání. Z pekáče seberete výpečky a trošku sádla. Můžete použít i sádlo vepřové
výpečky se sádlem dáte na pánev, chvilku restujete
zaprášíte moukou a zase chvilku smažíte
nakonec zalijte trochou vody a povaříte alespoň 15 minut. Nakonec šťávu přecedíte
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Maso / Zvěřina
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...