Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Pečená kachna s jablky

když je nejhůř, tak i kachna je dobrá :-) A vychlazený pivko k tomu je samozřejmostí
Příprava
15
minut
Vaření
180
minut
Ingredience
obecně
dle potřeby
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
z kachny odřízneme letky křídel, které později použijeme do pekáče pod kachnu
2. krok
kachnu důkladně osolíme a okmínujeme. Nebojte se dát více soli. Vůbec nevadí, když kachnu nasolíte den předem
3. krok
nakrájíme si jablka a cibuli. Dejte více jablek, méně cibule (cca poměr 2 ku 1). Neřeknu Vám kolik nakrájet, záleží, jak je kachna velká a kolik má v sobě místa. Ve větší míse obě suroviny promíchejte
4. krok
na pekáč dejte uříznuté letky z křidélek kachny a poležte na ně kachnu prsíčkama nahoru. Kachna se Vám nebude dotýkat pekáče a nebude se připalovat. Nemusíte přidávat žádné sádlo, ani pekáč vymazávat, jelikož kachna toho pustí dost
5. krok
kachnu naplňte jablky a cibulí. Jablka dají kachně zajímavou chuť
6. krok
dejte péct do trouby alespoň na 3 hodiny na 160°
7. krok
po upečení si můžete udělat šťávu na polévání. Z pekáče seberete výpečky a trošku sádla. Můžete použít i sádlo vepřové
8. krok
výpečky se sádlem dáte na pánev, chvilku restujete
9. krok
zaprášíte moukou a zase chvilku smažíte
10. krok
nakonec zalijte trochou vody a povaříte alespoň 15 minut. Nakonec šťávu přecedíte
Načítám...
Způsob přípravy
  • pečení
Typ chodu
  • oběd
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku