z kachny odřízneme letky křídel, které později použijeme do pekáče pod kachnu
kachnu důkladně osolíme a okmínujeme. Nebojte se dát více soli. Vůbec nevadí, když kachnu nasolíte den předem
nakrájíme si jablka a cibuli. Dejte více jablek, méně cibule (cca poměr 2 ku 1). Neřeknu Vám kolik nakrájet, záleží, jak je kachna velká a kolik má v sobě místa. Ve větší míse obě suroviny promíchejte
na pekáč dejte uříznuté letky z křidélek kachny a poležte na ně kachnu prsíčkama nahoru. Kachna se Vám nebude dotýkat pekáče a nebude se připalovat. Nemusíte přidávat žádné sádlo, ani pekáč vymazávat, jelikož kachna toho pustí dost
kachnu naplňte jablky a cibulí. Jablka dají kachně zajímavou chuť
dejte péct do trouby alespoň na 3 hodiny na 160°
po upečení si můžete udělat šťávu na polévání. Z pekáče seberete výpečky a trošku sádla. Můžete použít i sádlo vepřové
výpečky se sádlem dáte na pánev, chvilku restujete
zaprášíte moukou a zase chvilku smažíte
nakonec zalijte trochou vody a povaříte alespoň 15 minut. Nakonec šťávu přecedíte