X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Pečená kachna s jablky

Načítám...
když je nejhůř, tak i kachna je dobrá :-) A vychlazený pivko k tomu je samozřejmostí
Příprava 15 minut
Vaření 180 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Maso / Zvěřina
Druh přípravy: pečení
Typ chodu: oběd
Související recepty: Bramborový knedlík, Dušené červené zelí s červeným vínem, Dušené bílé hlávkové zelí, Šťáva k masu z kachních kostí
Původ: Česko

Ingredience

dle potřeby
mouka hladká pšeničná 1 lžíce
vepřové sádlo 2 lžíce
obecně
cibule 1 ks
jablko 1-2 ks
kachna 1 ks
kmín drcený min 1 lžíce
sůl min 1 lžíce

Postup

z kachny odřízneme letky křídel, které později použijeme do pekáče pod kachnu
kachnu důkladně osolíme a okmínujeme. Nebojte se dát více soli. Vůbec nevadí, když kachnu nasolíte den předem
nakrájíme si jablka a cibuli. Dejte více jablek, méně cibule (cca poměr 2 ku 1). Neřeknu Vám kolik nakrájet, záleží, jak je kachna velká a kolik má v sobě místa. Ve větší míse obě suroviny promíchejte
na pekáč dejte uříznuté letky z křidélek kachny a poležte na ně kachnu prsíčkama nahoru. Kachna se Vám nebude dotýkat pekáče a nebude se připalovat. Nemusíte přidávat žádné sádlo, ani pekáč vymazávat, jelikož kachna toho pustí dost
kachnu naplňte jablky a cibulí. Jablka dají kachně zajímavou chuť
dejte péct do trouby alespoň na 3 hodiny na 160°
po upečení si můžete udělat šťávu na polévání. Z pekáče seberete výpečky a trošku sádla. Můžete použít i sádlo vepřové
výpečky se sádlem dáte na pánev, chvilku restujete
zaprášíte moukou a zase chvilku smažíte
nakonec zalijte trochou vody a povaříte alespoň 15 minut. Nakonec šťávu přecedíte
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
712 bodů
Facebook
Twitter