Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Pečená hovězí žebra

Popis receptu
vždycky, když se peče maso s kostí, tak dostanete silný výpek. U tohoto receptu to platí obzvláště díky kořenové zelenině, která se peče s masem a dodá omáčce skvělou a poctivou chuť.
Příprava
600
minut
Vaření
200
minut
  • Způsob přípravy: pečení, nakládání,
  • Typ chodu: oběd,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
hovězí žebra 1 kg
podle chuti
máslo 1 lžíce
marináda
bazalka 1 lžíce
celer 1 hrst
cibule 1 ks
hořčice dijonská 1 lžíce
libeček 1 lžíce
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
rajský protlak 120 g
tymián 1 lžíce
na potření
česnek 5 stroužek
sůl 1 lžíce
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
nejprve si žebra trochu očistíme. Zbavíme je přebytečného tuku
2. krok
v misce si utřeme rozmačkaný česnek se solí
3. krok
dáme si žebra do zapékací mísy a důkladně je potřeme utřeným česnekem se solí
4. krok
očistíme a pokrájíme si kořenovou zeleninu na malé kousky
5. krok
do větší misky si připravíme marinádu. Dáme kořenovou zeleninu a přisypeme bylinky
6. krok
dále do misky přidáme hořčici a protlak
7. krok
marinádu důkladně promícháme
8. krok
celou marinádu rozprostřeme do zapékací mísy na žebra
9. krok
zapékací mísu zabalíme důkladně do potravinářské fólie a dáme uležet do lednice nejlépe do druhého dne
10. krok
druhý den sundáme ze zapékací mísy fólii. Do mísy nalijeme 1 hrnek vody (a nebo pro fajnšmekry 1 hrnek červeného vína)
11. krok
mísu zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby do bezvědomí :-) (pečeme na 180° alespoň 3 hodiny). Po třech hodinách odkryjeme a pečeme odkryté s občasným přeléváním žeber výpekem
12. krok
kdo by chtěl na žebra omáčku, tak si slije všechen teplý výpek do pánve a vmíchá do něj kousek studeného másla