X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Pečená hovězí žebra

Načítám...
vždycky, když se peče maso s kostí, tak dostanete silný výpek. U tohoto receptu to platí obzvláště díky kořenové zelenině, která se peče s masem a dodá omáčce skvělou a poctivou chuť.
Příprava 600 minut
Vaření 200 minut
Pracnost: Recept zvládne každý, ale chce to trošku snahy
Kategorie: Maso / Jatečné maso
Druh přípravy: pečení, nakládání
Typ chodu: oběd
Původ: Česko

Ingredience

Související recepty:
marináda
bazalka 1 lžíce
celer 1 hrst
cibule 1 ks
hořčice dijonská 1 lžíce
libeček 1 lžíce
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
rajský protlak 120 g
tymián 1 lžíce
na potření
česnek 5 stroužek
sůl 1 lžíce
obecně
hovězí žebra 1 kg
podle chuti
máslo 1 lžíce

Postup

nejprve si žebra trochu očistíme. Zbavíme je přebytečného tuku
v misce si utřeme rozmačkaný česnek se solí
dáme si žebra do zapékací mísy a důkladně je potřeme utřeným česnekem se solí
očistíme a pokrájíme si kořenovou zeleninu na malé kousky
do větší misky si připravíme marinádu. Dáme kořenovou zeleninu a přisypeme bylinky
dále do misky přidáme hořčici a protlak
marinádu důkladně promícháme
celou marinádu rozprostřeme do zapékací mísy na žebra
zapékací mísu zabalíme důkladně do potravinářské fólie a dáme uležet do lednice nejlépe do druhého dne
druhý den sundáme ze zapékací mísy fólii. Do mísy nalijeme 1 hrnek vody (a nebo pro fajnšmekry 1 hrnek červeného vína)
mísu zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby do bezvědomí :-) (pečeme na 180° alespoň 3 hodiny). Po třech hodinách odkryjeme a pečeme odkryté s občasným přeléváním žeber výpekem
kdo by chtěl na žebra omáčku, tak si slije všechen teplý výpek do pánve a vmíchá do něj kousek studeného másla
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter