Načítání...
close

Pečená hovězí žebra

vždycky, když se peče maso s kostí, tak dostanete silný výpek. U tohoto receptu to platí obzvláště díky kořenové zelenině, která se peče s masem a dodá omáčce skvělou a poctivou chuť.
Doba přípravy: 10 hodin
Doba vaření: 3 hodiny 20 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
obecně
podle chuti
1 lžíce máslo
marináda
1 hrst celer
1 kus mrkev
1 kus cibule
1 lžíce bazalka
1 lžíce libeček
1 lžíce tymián
na potření
5 stroužek česnek
1 lžíce sůl
Sdílejte recept
Postup
nejprve si žebra trochu očistíme. Zbavíme je přebytečného tuku
v misce si utřeme rozmačkaný česnek se solí
dáme si žebra do zapékací mísy a důkladně je potřeme utřeným česnekem se solí
očistíme a pokrájíme si kořenovou zeleninu na malé kousky
do větší misky si připravíme marinádu. Dáme kořenovou zeleninu a přisypeme bylinky
dále do misky přidáme hořčici a protlak
marinádu důkladně promícháme
celou marinádu rozprostřeme do zapékací mísy na žebra
zapékací mísu zabalíme důkladně do potravinářské fólie a dáme uležet do lednice nejlépe do druhého dne
druhý den sundáme ze zapékací mísy fólii. Do mísy nalijeme 1 hrnek vody (a nebo pro fajnšmekry 1 hrnek červeného vína)
mísu zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby do bezvědomí :-) (pečeme na 180° alespoň 3 hodiny). Po třech hodinách odkryjeme a pečeme odkryté s občasným přeléváním žeber výpekem
kdo by chtěl na žebra omáčku, tak si slije všechen teplý výpek do pánve a vmíchá do něj kousek studeného másla
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
pečení, nakládání
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko