Pracuji...
close

Pečená hovězí žebra

vždycky, když se peče maso s kostí, tak dostanete silný výpek. U tohoto receptu to platí obzvláště díky kořenové zelenině, která se peče s masem a dodá omáčce skvělou a poctivou chuť.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 10 hodin
Doba vaření: 3 hodiny 20 minut
Ingredience
obecně
podle chuti
1 lžíce máslo
marináda
1 hrst celer
1 kus mrkev
1 kus cibule
1 lžíce bazalka
1 lžíce libeček
1 lžíce tymián
na potření
5 stroužek česnek
1 lžíce sůl
Sdílejte recept
Postup
nejprve si žebra trochu očistíme. Zbavíme je přebytečného tuku
v misce si utřeme rozmačkaný česnek se solí
dáme si žebra do zapékací mísy a důkladně je potřeme utřeným česnekem se solí
očistíme a pokrájíme si kořenovou zeleninu na malé kousky
do větší misky si připravíme marinádu. Dáme kořenovou zeleninu a přisypeme bylinky
dále do misky přidáme hořčici a protlak
marinádu důkladně promícháme
celou marinádu rozprostřeme do zapékací mísy na žebra
zapékací mísu zabalíme důkladně do potravinářské fólie a dáme uležet do lednice nejlépe do druhého dne
druhý den sundáme ze zapékací mísy fólii. Do mísy nalijeme 1 hrnek vody (a nebo pro fajnšmekry 1 hrnek červeného vína)
mísu zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby do bezvědomí :-) (pečeme na 180° alespoň 3 hodiny). Po třech hodinách odkryjeme a pečeme odkryté s občasným přeléváním žeber výpekem
kdo by chtěl na žebra omáčku, tak si slije všechen teplý výpek do pánve a vmíchá do něj kousek studeného másla
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
pečení, nakládání
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...