Pracuji...
close

Kuřecí kousky na pivě

kuře na pivu je skvělá věc. Maso se úplně rozpadá a omáčka je silná s jemně nahořklou pivní chutí. Spolu s čerstvými bylinkami, jako je libeček, tymián a nebo petrželová nať, vytvoříte něco dokonalého
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
obecně
2 kus cibule
3-4 lžíce máslo
1 hrst libeček
3 stroužek česnek
1 kelímek smetana 33%
250 mililitr pivo černé
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
kousky kuřete si omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme
ve větším hrnci si rozehřejeme máslo s olejem. Přidáme kuřecí kousky kůží dolu. Je důležité mít kus kuřete s kůží. Kůže dodá omáčce silnou chuť. Smažíme dohněda
během smažení si nakrájíme cibuli a česnek najemno
když se nám kuřecí kousky z jedné strany hezky opečou, tak je obrátíme a smažíme dohněda druhou stranu
po chvilce smažení masa z druhé strany přihodíme k masu pokrájenou cibuli. Zamícháme a snažíme se dostat cibuli ke dnu hrnce. Smažíme, dokud nám cibule nezhnědne
ke zhnědlé cibuli přihodíme česnek, zamícháme a cca 5 minut osmahneme
přilijeme pivo, zamícháme a necháme tekutinu vyvařit zhruba na 1/3
přilijeme vývar zhruba do půlky kuřecích kousků, přiklopíme pokličkou a necháme 30 minut povařit
sundáme pokličku, necháme ještě trošku odpařit tekutinu a přilijeme smetanu (tekutina by měla být zhruba do 1/3 výšky kuřete). Přivedeme k varu a necháme zhruba 5 minut povařit
hrnec stáhneme z plotny, přihodíme pokrájený libeček, zamícháme a necháme chvilku odpočinout
jako přílohu doporučuji bramborovou kaši, rýži a nebo těstoviny
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...