Pracuji...
close

Kuřecí kousky na pivě

kuře na pivu je skvělá věc. Maso se úplně rozpadá a omáčka je silná s jemně nahořklou pivní chutí. Spolu s čerstvými bylinkami, jako je libeček, tymián a nebo petrželová nať, vytvoříte něco dokonalého
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
obecně
2 kus cibule
3-4 lžíce máslo
1 hrst libeček
3 stroužek česnek
1 kelímek smetana 33%
250 mililitr pivo černé
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
kousky kuřete si omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme
ve větším hrnci si rozehřejeme máslo s olejem. Přidáme kuřecí kousky kůží dolu. Je důležité mít kus kuřete s kůží. Kůže dodá omáčce silnou chuť. Smažíme dohněda
během smažení si nakrájíme cibuli a česnek najemno
když se nám kuřecí kousky z jedné strany hezky opečou, tak je obrátíme a smažíme dohněda druhou stranu
po chvilce smažení masa z druhé strany přihodíme k masu pokrájenou cibuli. Zamícháme a snažíme se dostat cibuli ke dnu hrnce. Smažíme, dokud nám cibule nezhnědne
ke zhnědlé cibuli přihodíme česnek, zamícháme a cca 5 minut osmahneme
přilijeme pivo, zamícháme a necháme tekutinu vyvařit zhruba na 1/3
přilijeme vývar zhruba do půlky kuřecích kousků, přiklopíme pokličkou a necháme 30 minut povařit
sundáme pokličku, necháme ještě trošku odpařit tekutinu a přilijeme smetanu (tekutina by měla být zhruba do 1/3 výšky kuřete). Přivedeme k varu a necháme zhruba 5 minut povařit
hrnec stáhneme z plotny, přihodíme pokrájený libeček, zamícháme a necháme chvilku odpočinout
jako přílohu doporučuji bramborovou kaši, rýži a nebo těstoviny
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...