Pracuji...
close

Kuřecí kousky na pivě

kuře na pivu je skvělá věc. Maso se úplně rozpadá a omáčka je silná s jemně nahořklou pivní chutí. Spolu s čerstvými bylinkami, jako je libeček, tymián a nebo petrželová nať, vytvoříte něco dokonalého
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
obecně
2 kus cibule
3-4 lžíce máslo
1 hrst libeček
3 stroužek česnek
1 kelímek smetana 33%
250 mililitr pivo černé
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
kousky kuřete si omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme
ve větším hrnci si rozehřejeme máslo s olejem. Přidáme kuřecí kousky kůží dolu. Je důležité mít kus kuřete s kůží. Kůže dodá omáčce silnou chuť. Smažíme dohněda
během smažení si nakrájíme cibuli a česnek najemno
když se nám kuřecí kousky z jedné strany hezky opečou, tak je obrátíme a smažíme dohněda druhou stranu
po chvilce smažení masa z druhé strany přihodíme k masu pokrájenou cibuli. Zamícháme a snažíme se dostat cibuli ke dnu hrnce. Smažíme, dokud nám cibule nezhnědne
ke zhnědlé cibuli přihodíme česnek, zamícháme a cca 5 minut osmahneme
přilijeme pivo, zamícháme a necháme tekutinu vyvařit zhruba na 1/3
přilijeme vývar zhruba do půlky kuřecích kousků, přiklopíme pokličkou a necháme 30 minut povařit
sundáme pokličku, necháme ještě trošku odpařit tekutinu a přilijeme smetanu (tekutina by měla být zhruba do 1/3 výšky kuřete). Přivedeme k varu a necháme zhruba 5 minut povařit
hrnec stáhneme z plotny, přihodíme pokrájený libeček, zamícháme a necháme chvilku odpočinout
jako přílohu doporučuji bramborovou kaši, rýži a nebo těstoviny
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Jestli si myslíte, že Vám tento salát vydrží do druhého dne, tak jste na omylu. Sežere se to dříve, ...
Chutný a rychlý recept, který jsem dělal hlavně kvůli dětem. Bál jsem se, že to nebudou jíst, ale op...
Taková rychlovka, kterou děti milují. I pro dospělé je to lehká forma svačiny.
Křehké kuřecí maso ve sladké omáčce je vždy zaručená výhra :-) Nejlepší příloha je rýže. Dětem jsem ...
Je načase si dát pauzu od bramborového salátu a připravit si něco lehčího.
Dělal jsem poprvé a určitě ne naposled. Hned jsem si s karamelem polil banán a dětem ho dal na zmrzl...
Obchodů s kebabem máme u nás spousty, ale většinou tam prodávají pouze mletinu a žádné pořádné maso....
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...