Uvař si sám

... nebojte se něco dobrého uvařit

Máslové sušenky

„Hlavní u tohoto receptu je, aby jste použili kvalitní máslo. Takže nikoliv rostlinný tuk, ale jenom živočišný :-)“
Příprava
140
minut
Vaření
30
minut
Ingredience
obecně
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
z uvedených ingrediencí si umačkáme těsto, nejlépe rukou. Máslo si před přípravou vyndejte z ledničky, aby Vám změklo a snadněji se s ním pracovalo. Těsto dáme na minimálně 2 hodiny odpočinout do ledničky
2. krok
uležené těsto vyndáme z ledničky a necháme trošku povolit. Posypeme si val hladkou moukou a rozválíme na něm těsto do zhruba 1cm tlusté placky
3. krok
pomocí vykrajovátek si vykrojte různé tvary
4. krok
pokud by nešlo těsto od valu odlepit, tak použijte nějakou špachtli na odlepení
5. krok
sušenky klademe na pekáč, který vystele pečícím papírem. Jelikož jsem neměl pečící papír, tak jsem si plech vymazal máslem. Sušenky se po upečení nelepily.
6. krok
Pečeme na 160° zhruba 30 minut a nebo dokud sušenky nezačnou trošku hnědnout
7. krok
kdo chce, tak si může sušenky ozdobit například čokoládovou polevou
Způsob přípravy
  • pečení
Typ chodu
  • dezert
Původ receptu
  • Česko
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku