Pracuji...
close

Máslové sušenky

Hlavní u tohoto receptu je, aby jste použili kvalitní máslo. Takže nikoliv rostlinný tuk, ale jenom živočišný :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 2 hodiny 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
120 gram máslo
1 kus vejce
Sdílejte recept
Postup
z uvedených ingrediencí si umačkáme těsto, nejlépe rukou. Máslo si před přípravou vyndejte z ledničky, aby Vám změklo a snadněji se s ním pracovalo. Těsto dáme na minimálně 2 hodiny odpočinout do ledničky
uležené těsto vyndáme z ledničky a necháme trošku povolit. Posypeme si val hladkou moukou a rozválíme na něm těsto do zhruba 1cm tlusté placky
pomocí vykrajovátek si vykrojte různé tvary
pokud by nešlo těsto od valu odlepit, tak použijte nějakou špachtli na odlepení
sušenky klademe na pekáč, který vystele pečícím papírem. Jelikož jsem neměl pečící papír, tak jsem si plech vymazal máslem. Sušenky se po upečení nelepily.
Pečeme na 160° zhruba 30 minut a nebo dokud sušenky nezačnou trošku hnědnout
kdo chce, tak si může sušenky ozdobit například čokoládovou polevou
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...