Pracuji...
close

Máslové sušenky

Hlavní u tohoto receptu je, aby jste použili kvalitní máslo. Takže nikoliv rostlinný tuk, ale jenom živočišný :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 2 hodiny 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
120 gram máslo
1 kus vejce
Sdílejte recept
Postup
z uvedených ingrediencí si umačkáme těsto, nejlépe rukou. Máslo si před přípravou vyndejte z ledničky, aby Vám změklo a snadněji se s ním pracovalo. Těsto dáme na minimálně 2 hodiny odpočinout do ledničky
uležené těsto vyndáme z ledničky a necháme trošku povolit. Posypeme si val hladkou moukou a rozválíme na něm těsto do zhruba 1cm tlusté placky
pomocí vykrajovátek si vykrojte různé tvary
pokud by nešlo těsto od valu odlepit, tak použijte nějakou špachtli na odlepení
sušenky klademe na pekáč, který vystele pečícím papírem. Jelikož jsem neměl pečící papír, tak jsem si plech vymazal máslem. Sušenky se po upečení nelepily.
Pečeme na 160° zhruba 30 minut a nebo dokud sušenky nezačnou trošku hnědnout
kdo chce, tak si může sušenky ozdobit například čokoládovou polevou
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...