Pracuji...
close

Kuřecí paličky ve skořicové marinádě

již dlouho jsem chtěl vyzkoušet spojení kuřete a skořice, ale vždy jsem se bál chuti. Nyní můžu jenom doporučit, jelikož nic tak skvělého jsem dlouho nejedl.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina 10 minut
Ingredience
dle potřeby
min 1 špetka sůl
omáčka
2 lžíce máslo
marináda
5 lžíce olej olivový
2 lžíce med
100 mililitr víno bílé
1 hrst tymián
1/2 lžička skořice mletá
na pečení
1 kus cibule
3 stroužek česnek
2 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
nejprve si rozdrtíme hřebíček se skořicí (jelikož jsem neměl mletou skořici, použil jsem celou)
připravíme si do větší mísy marinádu z uvedených ingrediencí. Důkladně rozmícháme. Osolíme, opepříme
vložíme paličky do marinády, promícháme a necháme minimálně 3 hodiny odležet (nejlépe přes noc)
vymažeme menší pekáč máslem, přidáme pokrájenou cibuli a česnek
do pekáčku přidáme paličky bez marinády a dáme péct do předehřáté trouby na 190°. Pečeme cca 20 minut
po 20ti minutách přilijeme do pekáčku všechnu marinádu a pečeme dalších 40 minut. V půlce pečení můžeme paličky obrátit
hotové, upečené paličky vyndáme z pekáčku na talíř a něčím zakryjeme (udržujeme v teple). Vzniklý výpek slijeme do menšího hrnce
hrnec přivedeme k varu a vařením zredukujeme tekutinu na 1/3 původního objemu
stáhneme hrnec z plotny, počkáme až omáčka přestane bublat a přihodíme kousek vychlazeného másla. Mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Vznikne nám krásná, jemná a trošku zahuštěná omáčka
omáčku přecedíme přes cedník na paličky a můžeme se jít radovat :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, nakládání
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...