X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Kuřecí paličky ve skořicové marinádě

Načítám...
již dlouho jsem chtěl vyzkoušet spojení kuřete a skořice, ale vždy jsem se bál chuti. Nyní můžu jenom doporučit, jelikož nic tak skvělého jsem dlouho nejedl.
Příprava 15 minut
Vaření 70 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Maso / Drůbeží maso
Druh přípravy: pečení, nakládání
Typ chodu: oběd, večeře
Původ: Česko

Ingredience

dle potřeby
pepř černý drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka
marináda
hřebíček 3 ks
med 2 lžíce
olej olivový 5 lžíce
pomerančová šťáva 100 ml
skořice mletá 1/2 lžička
tymián 1 hrst
víno bílé 100 ml
na pečení
česnek 3 stroužek
cibule 1 ks
kuřecí stehno spodní 7 ks
máslo 2 lžíce
omáčka
máslo 2 lžíce

Postup

nejprve si rozdrtíme hřebíček se skořicí (jelikož jsem neměl mletou skořici, použil jsem celou)
připravíme si do větší mísy marinádu z uvedených ingrediencí. Důkladně rozmícháme. Osolíme, opepříme
vložíme paličky do marinády, promícháme a necháme minimálně 3 hodiny odležet (nejlépe přes noc)
vymažeme menší pekáč máslem, přidáme pokrájenou cibuli a česnek
do pekáčku přidáme paličky bez marinády a dáme péct do předehřáté trouby na 190°. Pečeme cca 20 minut
po 20ti minutách přilijeme do pekáčku všechnu marinádu a pečeme dalších 40 minut. V půlce pečení můžeme paličky obrátit
hotové, upečené paličky vyndáme z pekáčku na talíř a něčím zakryjeme (udržujeme v teple). Vzniklý výpek slijeme do menšího hrnce
hrnec přivedeme k varu a vařením zredukujeme tekutinu na 1/3 původního objemu
stáhneme hrnec z plotny, počkáme až omáčka přestane bublat a přihodíme kousek vychlazeného másla. Mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Vznikne nám krásná, jemná a trošku zahuštěná omáčka
omáčku přecedíme přes cedník na paličky a můžeme se jít radovat :-)
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
703 bodů
Facebook
Twitter