Pracuji...
close

Kuře na kari

tento recept je určen pro milovníky kari. Omáčka je krémová, pikantní a hodně návyková :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina 10 minut
Ingredience
obecně
2 kus cibule
1 kus mrkev
1 kelímek smetana 33%
3 lžíce máslo
min 2 lžíce kari
3 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
na zahuštění
2 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
omyjeme, osušíme, opepříme a osolíme si důkladně stehna. Je vždy důležitý, aby před smažením byli stehna suchý
do rozehřátého většího hrnce dáme na středním plameni olej a máslo. Přidáme stehna kůží dolu a smažíme
až budou stehna zespoda hnědá, tak je obrátíme a osmahneme i druhou stranu dohněda
nakrájíme si mrkev, cibuli a česnek nadrono
mrkev a cibuli přihodíme ke stehnům. Snažíme se dostat zeleninu dolu pod stehna
postupem času zmenší cibule svůj objem a díky tomu, se uvolní více místa na dně hrnce
pokud jsou stehna opečená dohněda z obou stran, tak je vyndáme ven na talíř
do zeleninového základu přidáme česnek, zamícháme a smažíme dále
až bude cibulka krásně hnědá, tak přidáme protlak a důkladně zamícháme. Minutku osmažíme
přidáme kari a důkladně zamícháme (dal jsem cca 2 lžíce, ale každý podle své chuti) Osmažíme minutku
zalijeme vývarem, zamícháme a přidáme stehna. Pod pokličkou vaříme zhruba 40 minut. Během vaření si můžete připravit máslovou jíšku
talíř, na kterém byla stehna, můžeme trošku opláchnout vývarem a přidat do hrnce.
po 40 minutách vaření vyndáme stehna na talíř. Při vyndavání buïte opatrní, jelikož stehna budou křehká a můžou se Vám rozpadnout. Omáčku zahustíme máslovou jíškou, důkladně promícháme
přilijeme mléko a ještě povaříme alespoň 15 minut
přilijeme smetanu, přivedeme k varu a stáhneme hrnec z plotny
pomocí tyčového mixeru omáčku rozmixujeme. Dosolíme, dopepříme.
vrátíme stehna do omáčky
doporučená příloha jsou těstoviny
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...