omyjeme, osušíme, opepříme a osolíme si důkladně stehna. Je vždy důležitý, aby před smažením byli stehna suchý
do rozehřátého většího hrnce dáme na středním plameni olej a máslo. Přidáme stehna kůží dolu a smažíme
až budou stehna zespoda hnědá, tak je obrátíme a osmahneme i druhou stranu dohněda
nakrájíme si mrkev, cibuli a česnek nadrono
mrkev a cibuli přihodíme ke stehnům. Snažíme se dostat zeleninu dolu pod stehna
postupem času zmenší cibule svůj objem a díky tomu, se uvolní více místa na dně hrnce
pokud jsou stehna opečená dohněda z obou stran, tak je vyndáme ven na talíř
do zeleninového základu přidáme česnek, zamícháme a smažíme dále
až bude cibulka krásně hnědá, tak přidáme protlak a důkladně zamícháme. Minutku osmažíme
přidáme kari a důkladně zamícháme (dal jsem cca 2 lžíce, ale každý podle své chuti) Osmažíme minutku
zalijeme vývarem, zamícháme a přidáme stehna. Pod pokličkou vaříme zhruba 40 minut. Během vaření si můžete připravit máslovou jíšku
talíř, na kterém byla stehna, můžeme trošku opláchnout vývarem a přidat do hrnce.
po 40 minutách vaření vyndáme stehna na talíř. Při vyndavání buïte opatrní, jelikož stehna budou křehká a můžou se Vám rozpadnout. Omáčku zahustíme máslovou jíškou, důkladně promícháme
přilijeme mléko a ještě povaříme alespoň 15 minut
přilijeme smetanu, přivedeme k varu a stáhneme hrnec z plotny
pomocí tyčového mixeru omáčku rozmixujeme. Dosolíme, dopepříme.