Načítání...
close

Kuře na kari

tento recept je určen pro milovníky kari. Omáčka je krémová, pikantní a hodně návyková :-)
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina 10 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
obecně
2 kus cibule
1 kus mrkev
1 kelímek smetana 33%
3 lžíce máslo
min 2 lžíce kari
3 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
na zahuštění
2 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
omyjeme, osušíme, opepříme a osolíme si důkladně stehna. Je vždy důležitý, aby před smažením byli stehna suchý
do rozehřátého většího hrnce dáme na středním plameni olej a máslo. Přidáme stehna kůží dolu a smažíme
až budou stehna zespoda hnědá, tak je obrátíme a osmahneme i druhou stranu dohněda
nakrájíme si mrkev, cibuli a česnek nadrono
mrkev a cibuli přihodíme ke stehnům. Snažíme se dostat zeleninu dolu pod stehna
postupem času zmenší cibule svůj objem a díky tomu, se uvolní více místa na dně hrnce
pokud jsou stehna opečená dohněda z obou stran, tak je vyndáme ven na talíř
do zeleninového základu přidáme česnek, zamícháme a smažíme dále
až bude cibulka krásně hnědá, tak přidáme protlak a důkladně zamícháme. Minutku osmažíme
přidáme kari a důkladně zamícháme (dal jsem cca 2 lžíce, ale každý podle své chuti) Osmažíme minutku
zalijeme vývarem, zamícháme a přidáme stehna. Pod pokličkou vaříme zhruba 40 minut. Během vaření si můžete připravit máslovou jíšku
talíř, na kterém byla stehna, můžeme trošku opláchnout vývarem a přidat do hrnce.
po 40 minutách vaření vyndáme stehna na talíř. Při vyndavání buïte opatrní, jelikož stehna budou křehká a můžou se Vám rozpadnout. Omáčku zahustíme máslovou jíškou, důkladně promícháme
přilijeme mléko a ještě povaříme alespoň 15 minut
přilijeme smetanu, přivedeme k varu a stáhneme hrnec z plotny
pomocí tyčového mixeru omáčku rozmixujeme. Dosolíme, dopepříme.
vrátíme stehna do omáčky
doporučená příloha jsou těstoviny
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko