Pracuji...
close

Pečené brambory s balzamikovým octem a rozmarýnem

jedny z nejlepších brambor, co jsem kdy jedl. Balzamikový ocet udělá z brambor něco skvělého a spolu s rozmarýnem je to chuťová fantazie
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina 10 minut
Ingredience
obecně
1 kilogram brambory
4 lžíce máslo
4 stroužek česnek
2 lžíce olej olivový
1 lžíce rozmarýn
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
brambory si oškrabeme a povaříme je v osolené vodě cca 15 minut. Nechceme je uvařit úplně doměkka
brambory zcedíme
připravíme si menší pekáček, do kterého dáme kousky másla
do pekáčku přidáme brambory a důkladně osolíme, opepříme
brambory dáme péct do rozehřáté trouby na 180 stupňů na 30 minut
mezitím si připravíme směs z balzamikového octa, olivového oleje, rozmarýnu a česneku (česnek do směsi oloupeme a nakrájíme na menší kousky). Vše zamícháme
vyndáme brambory z trouby a trošku je zmáčkneme. Na zmáčknutí použijte něco rovného s větší plochou. Brambory polijeme směsí z octa a brambory v ní vymácháme. Pekáček strčíme znova do trouby a pečeme dalších 30 minut na 180 stupňů
doporučuji použít jako přílohu k pečeným masům
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...