Načítání...
close

Pečené brambory s balzamikovým octem a rozmarýnem

jedny z nejlepších brambor, co jsem kdy jedl. Balzamikový ocet udělá z brambor něco skvělého a spolu s rozmarýnem je to chuťová fantazie
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina 10 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
obecně
1 kilogram brambory
4 lžíce máslo
4 stroužek česnek
2 lžíce olej olivový
1 lžíce rozmarýn
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
brambory si oškrabeme a povaříme je v osolené vodě cca 15 minut. Nechceme je uvařit úplně doměkka
brambory zcedíme
připravíme si menší pekáček, do kterého dáme kousky másla
do pekáčku přidáme brambory a důkladně osolíme, opepříme
brambory dáme péct do rozehřáté trouby na 180 stupňů na 30 minut
mezitím si připravíme směs z balzamikového octa, olivového oleje, rozmarýnu a česneku (česnek do směsi oloupeme a nakrájíme na menší kousky). Vše zamícháme
vyndáme brambory z trouby a trošku je zmáčkneme. Na zmáčknutí použijte něco rovného s větší plochou. Brambory polijeme směsí z octa a brambory v ní vymácháme. Pekáček strčíme znova do trouby a pečeme dalších 30 minut na 180 stupňů
doporučuji použít jako přílohu k pečeným masům
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko