Pracuji...
close

Těstovinový salát s pažitkou

tento salát dělám již přes 15 let. Recept mám od maminky mého spolužáka ze základní školy. Chuťově je výborný. Jenom doporučuji používat čerstvou pažitku, jinak to není ono.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
20 dekagram šunkový salám
1 konzerva kukuřice
1 hrst pažitka
min 2 lžíce tatarská omáčka
dle potřeby
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
dáme si uvařit těstoviny dle návodu. (vaříme v hodně osolené vodě cca 10 minut, al dente)
šunkový salám si nakrájíme na kostičky, pažitku nadrobno
do větší mísy si dáme těstoviny (né horké, raději vlažné nebo studené), salám, kukuřici (bez sladko-slaného nálevu), pažitku a tatarku
vše důkladně zamícháme. Ochutnáme a popřípadě dosolíme, dopepříme a nebo přidáme tatarku.
můžete samozřejmě dle chuti přidat nakrájený sýr, papriku, rajče a mnoho dalšího. Salát je dobrý samotný a nebo jako příloha k masu.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání, vaření
Typ chodu:
oběd, svačina, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...