Pracuji...
close

Kuřecí játra na majoránce

jako malej jsem játra nemusel, ani nevím, kdy se to zlomilo, ale v dnešní době je to dobrá a levná záležitost. A tento recept to jenom dokazuje
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
1 kelímek smetana 33%
100 mililitr víno bílé
50 mililitr rum
1/2 kus jablko
3 lžíce máslo
1 kus cibule
1 stroužek česnek
2 lžíce olej olivový
1 lžíce majoránka
0-1 lžička sůl
Sdílejte recept
Postup
játra si omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme
na středně rozpálenou pánev si dáme máslo a trošku oleje, aby se nám to moc nepřipékalo
vložíme játra, jedno po druhém, snažte se s nimi nemíchat. Prostě dejte na pánev nějakými kleštěmi péct na jednu stranu.
smažíme, dokud nebudou kraje jater osmažená a potom obrátíme každé játro zvl᚝. Játra by se měla otočit jenom jednou. Vůbec nevadí, jestli budou uvnitř trošku růžová. Smažíme z druhé strany zhruba stejně dlouho jako z první.
během smažení si nakrájíme česnek a cibulku najemno. Jablko si oloupeme, zbavíme jádra a nakrájíme zhruba na kostičky
hotová osmažená játra si vyndáme na talíř
do pánve dáme smažit cibulku a česnek. Doporučuji přihodit trošičku másla
až nám začne cibulka s česnekem zlehka hnědnout, tak přilijeme víno a odvaříme všechnu tu skvělou chuť ze dna pánve, všechny výpečky
přilijeme trošku rumu. Samozřejmě kdo má brandy, tak dá brandy
přihodíme jablko a zamícháme. Svaříme tekutinu na minimum
zalijeme smetanou a zamícháme. Přivedeme k varu, ale už moc dlouho nevařte
přisypeme majoránku a zamícháme. Doma jsem měl jenom sušenou, která se nedá srovnávat s čerstvou. Omáčku v této fázi ochutnáme a dosolíme, dopepříme.
omáčku vypnem a vhodíme do ní játra trošku prohřát
jako přílohu doporučuji brambory, šouchaný brambory a nebo hranolky, apod.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Jestli si myslíte, že Vám tento salát vydrží do druhého dne, tak jste na omylu. Sežere se to dříve, ...
Chutný a rychlý recept, který jsem dělal hlavně kvůli dětem. Bál jsem se, že to nebudou jíst, ale op...
Taková rychlovka, kterou děti milují. I pro dospělé je to lehká forma svačiny.
Křehké kuřecí maso ve sladké omáčce je vždy zaručená výhra :-) Nejlepší příloha je rýže. Dětem jsem ...
Je načase si dát pauzu od bramborového salátu a připravit si něco lehčího.
Dělal jsem poprvé a určitě ne naposled. Hned jsem si s karamelem polil banán a dětem ho dal na zmrzl...
Obchodů s kebabem máme u nás spousty, ale většinou tam prodávají pouze mletinu a žádné pořádné maso....
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...