Pracuji...
close

Kuřecí játra na majoránce

jako malej jsem játra nemusel, ani nevím, kdy se to zlomilo, ale v dnešní době je to dobrá a levná záležitost. A tento recept to jenom dokazuje
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 13 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
1 kelímek smetana 33%
100 mililitr víno bílé
50 mililitr rum
1/2 kus jablko
3 lžíce máslo
1 kus cibule
1 stroužek česnek
2 lžíce olej olivový
1 lžíce majoránka
0-1 lžička sůl
Sdílejte recept
Postup
játra si omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme
na středně rozpálenou pánev si dáme máslo a trošku oleje, aby se nám to moc nepřipékalo
vložíme játra, jedno po druhém, snažte se s nimi nemíchat. Prostě dejte na pánev nějakými kleštěmi péct na jednu stranu.
smažíme, dokud nebudou kraje jater osmažená a potom obrátíme každé játro zvl᚝. Játra by se měla otočit jenom jednou. Vůbec nevadí, jestli budou uvnitř trošku růžová. Smažíme z druhé strany zhruba stejně dlouho jako z první.
během smažení si nakrájíme česnek a cibulku najemno. Jablko si oloupeme, zbavíme jádra a nakrájíme zhruba na kostičky
hotová osmažená játra si vyndáme na talíř
do pánve dáme smažit cibulku a česnek. Doporučuji přihodit trošičku másla
až nám začne cibulka s česnekem zlehka hnědnout, tak přilijeme víno a odvaříme všechnu tu skvělou chuť ze dna pánve, všechny výpečky
přilijeme trošku rumu. Samozřejmě kdo má brandy, tak dá brandy
přihodíme jablko a zamícháme. Svaříme tekutinu na minimum
zalijeme smetanou a zamícháme. Přivedeme k varu, ale už moc dlouho nevařte
přisypeme majoránku a zamícháme. Doma jsem měl jenom sušenou, která se nedá srovnávat s čerstvou. Omáčku v této fázi ochutnáme a dosolíme, dopepříme.
omáčku vypnem a vhodíme do ní játra trošku prohřát
jako přílohu doporučuji brambory, šouchaný brambory a nebo hranolky, apod.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...