Pracuji...
close

Domácí pudink

mysleli jste si, že to bez prášku nejde? Uvařte si domácí poctivý pudink. Toto je zakládní pudink, ze kterého si můžete udělat různé příchutě přidáním konkrétní ingredience. Například čokoláda, vanilka, apod.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
4 lžíce cukr krystal
2 kus vejce
1 špetka sůl
2 lžíce máslo
podle chuti
1 balíček cukr vanilkový
Sdílejte recept
Postup
z vajec si oddělíme žloutky a bílky
z bílků si ušleháme sníh
připravíme si větší železnou misku. Misku dáme nad páru, tak by měla být odolná proti teplu. Nejlepší je obyčejná plechová miska s co nejmenší tlouškou. Jelikož jsem měl v lednici misku od čokolády, která mi zbyla z fondue, tak jsem použil tu a rovnou jsem si udělal čokoládový pudink.
do misky nalejeme mléko. Do mléka zamícháme mouku, cukr, sůl a přísadu dle chuti (čokoláda, vanilka, apod.)
pořádně promícháme. Kdybychom přidali vajíčka před moukou, tvořily by se nám v mléce hrudky.
přidáme žloutky a sníh a důkladně zamícháme
misku dáme do páry. Zahříváme těsně pod bod varu. Občas zamícháme. Pudink by měl zhoustnout cca za půl hodiny, záleží na tloušce misky. Po stuhnutií sundáme misku z plotny a zamícháme do ní máslo.
rozlejeme pudink do malých misek a necháme vychladnout. Pudink je krásně jemný a nadýchaný
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
míchání
Typ chodu:
dezert
Příležitost:
dětská oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...