Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Vepřové srdce s omáčkou z červeného vína

Popis receptu
pro některé neobvyklé jídlo, ale vařit z vnitřností je levný a hrozně dobrý. Nebojte se toho. A srdce je jeden z nejlepších kusů masa, jelikož pořád v těle pracuje
Příprava
15
minut
Vaření
150
minut
  • Způsob přípravy: vaření, pečení, smažení,
  • Typ chodu: oběd,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
vepřové srdce 2 ks
omáčka
anglická slanina 150 g
česnek 2 stroužek
rajský protlak 120 g
víno červené 150 ml
podle chuti
pepř černý drcený 1-2 lžička
sůl 1-3 lžička
na vaření
bobkový list 1 list
celer 1/8 ks
cibule 1 ks
mrkev 2 ks
nové koření 2 ks
petržel 1 ks
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
omyjeme si srdce a necháme usušit. Pořádně osolíme a opepříme
2. krok
zprudka osmažíme na oleji, cca 7 minut
3. krok
k osmaženým srdcím přihodíme zeleninu a zamícháme
4. krok
zalijeme vodou tak, aby srdce trošku koukali
5. krok
přihodíme bobkový list, nové koření, osolíme, opepříme. Dáme vařit pod pokličku cca na 1,5 hodiny. Občas dolejem odpařenou vodu
6. krok
mezitím si připravíme omáčku. Nakrájíme si slaninu. Neměl jsem slaninu, tak jsem použil domácí uzený. Omáčku připravujte zhruba ke konci dodělání vývaru se srdcemi, jelikož budete potřebovat vývar na omáčku
7. krok
na středně rozehřátou pánev dáme osmažit slaninu. Smažíme, dokud nezačne pouštět tuk
8. krok
přidáme protlak a mícháme
9. krok
protlak opékejte cca 2 minutky. Pořád míchejte
10. krok
přilijeme víno a mícháme. Víno necháme odpařit zhruba na 1/3 objemu
11. krok
přidáme nakrájený česnek a necháme chvilku omáčku bublat
12. krok
přilijeme vývar ze srdcí. Cca 2-3 naběračky a necháme chvilku povařit. Osolíme a dopepříme dle chuti. Zbytek vývaru můžete použít na polévku a nebo do jiného jídla
13. krok
srdce vyndáme z vývaru a dáme do pekáčku nebo do zapékací mísy. Přidáme omáčku
14. krok
dáme zapěct do trouby cca na 180 stupňů 1 hodinu. Občas přelijeme srdce omáčkou. Nejlepší příloha je bramborová kaše