Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Dnes je 26.04.2019 a svátek má Oto

Vepřové srdce s omáčkou z červeného vína

pro některé neobvyklé jídlo, ale vařit z vnitřností je levný a hrozně dobrý. Nebojte se toho. A srdce je jeden z nejlepších kusů masa, jelikož pořád v těle pracuje
Příprava
15
minut
Vaření
150
minut
Ingredience
obecně
omáčka
podle chuti
na vaření
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
omyjeme si srdce a necháme usušit. Pořádně osolíme a opepříme
2. krok
zprudka osmažíme na oleji, cca 7 minut
3. krok
k osmaženým srdcím přihodíme zeleninu a zamícháme
4. krok
zalijeme vodou tak, aby srdce trošku koukali
5. krok
přihodíme bobkový list, nové koření, osolíme, opepříme. Dáme vařit pod pokličku cca na 1,5 hodiny. Občas dolejem odpařenou vodu
6. krok
mezitím si připravíme omáčku. Nakrájíme si slaninu. Neměl jsem slaninu, tak jsem použil domácí uzený. Omáčku připravujte zhruba ke konci dodělání vývaru se srdcemi, jelikož budete potřebovat vývar na omáčku
7. krok
na středně rozehřátou pánev dáme osmažit slaninu. Smažíme, dokud nezačne pouštět tuk
8. krok
přidáme protlak a mícháme
9. krok
protlak opékejte cca 2 minutky. Pořád míchejte
10. krok
přilijeme víno a mícháme. Víno necháme odpařit zhruba na 1/3 objemu
11. krok
přidáme nakrájený česnek a necháme chvilku omáčku bublat
12. krok
přilijeme vývar ze srdcí. Cca 2-3 naběračky a necháme chvilku povařit. Osolíme a dopepříme dle chuti. Zbytek vývaru můžete použít na polévku a nebo do jiného jídla
13. krok
srdce vyndáme z vývaru a dáme do pekáčku nebo do zapékací mísy. Přidáme omáčku
14. krok
dáme zapěct do trouby cca na 180 stupňů 1 hodinu. Občas přelijeme srdce omáčkou. Nejlepší příloha je bramborová kaše
Statistika
Načítám...
Způsob přípravy
  • vaření
  • pečení
  • smažení
Typ chodu
  • oběd
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku