Načítání...
close

Vepřové srdce s omáčkou z červeného vína

pro některé neobvyklé jídlo, ale vařit z vnitřností je levný a hrozně dobrý. Nebojte se toho. A srdce je jeden z nejlepších kusů masa, jelikož pořád v těle pracuje
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 2 hodiny 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Ingredience
obecně
omáčka
150 mililitr víno červené
2 stroužek česnek
podle chuti
1-3 lžička sůl
na vaření
2 kus mrkev
1 kus cibule
1/8 kus celer
Sdílejte recept
Postup
omyjeme si srdce a necháme usušit. Pořádně osolíme a opepříme
zprudka osmažíme na oleji, cca 7 minut
k osmaženým srdcím přihodíme zeleninu a zamícháme
zalijeme vodou tak, aby srdce trošku koukali
přihodíme bobkový list, nové koření, osolíme, opepříme. Dáme vařit pod pokličku cca na 1,5 hodiny. Občas dolejem odpařenou vodu
mezitím si připravíme omáčku. Nakrájíme si slaninu. Neměl jsem slaninu, tak jsem použil domácí uzený. Omáčku připravujte zhruba ke konci dodělání vývaru se srdcemi, jelikož budete potřebovat vývar na omáčku
na středně rozehřátou pánev dáme osmažit slaninu. Smažíme, dokud nezačne pouštět tuk
přidáme protlak a mícháme
protlak opékejte cca 2 minutky. Pořád míchejte
přilijeme víno a mícháme. Víno necháme odpařit zhruba na 1/3 objemu
přidáme nakrájený česnek a necháme chvilku omáčku bublat
přilijeme vývar ze srdcí. Cca 2-3 naběračky a necháme chvilku povařit. Osolíme a dopepříme dle chuti. Zbytek vývaru můžete použít na polévku a nebo do jiného jídla
srdce vyndáme z vývaru a dáme do pekáčku nebo do zapékací mísy. Přidáme omáčku
dáme zapěct do trouby cca na 180 stupňů 1 hodinu. Občas přelijeme srdce omáčkou. Nejlepší příloha je bramborová kaše
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
vaření, pečení, smažení
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko