Načítání...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
account_circle
Uživatel
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Alba
Nevíte, co uvařit?
Kontakt
VÍCE
Vepřové koleno na medu a černém pivě
šavnatá kůžička a křehké maso Vám nedovolí se odtrhnout od tohoto skvělého chlapského jídla
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
3 hodiny
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
10 let
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Související články
Související recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
1 kus
vepřové koleno
podle chuti
0-1 lžička
pepř černý drcený
1-3 lžička
sůl
na pečení
1 lžíce
med
250 mililitr
pivo černé
4 stroužek
česnek
1/2 lžička
kmín drcený
1 kus
cibule
na vaření
2 kus
mrkev
1 kus
petržel
1/8 kus
celer
1 kus
cibule
1 lžíce
vepřové sádlo
1 list
bobkový list
5 kus
pepř černý celý
2 kus
nové koření
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Tento recept se skládá ze dvou částí. Nejprve si maso uvaříme a potom si maso upečeme. Začneme tím, že si očistíme a nakrájíme kořenovou zeleninu
zeleninu tak 5 minut osmažíme na sádle
k zelenině přidáme omyté koleno
přihodíme koření (pepř celý, bobkový list, nové koření)
zalijeme vodou tak, aby koleno trošku koukalo
osolíme podle chuti. Vaříme pod pokličkou cca 1,5 hodiny. Občas dolejeme vypařenou vodu
těsně před dovařením si připravíme pekáč nebo mísu, do které nakrájíme cibuli a dáme lžíci medu
vložíme uvařené koleno a zalijeme pivem
přilejeme vzniklý vývar z kolena. Cca 3 naběračky
posypeme kmínem, můžeme opepřit a osolit, záleží na slanosti vývaru
pečeme v troubě na 200 stupňů zhruba 1,5 hodiny. Občas koleno přeléváme vzniklým výpekem v pekáčku
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Maso
/
Jatečné maso
Způsob přípravy:
vaření, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
close