Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Vepřové koleno na medu a černém pivě

šavnatá kůžička a křehké maso Vám nedovolí se odtrhnout od tohoto skvělého chlapského jídla
Příprava
20
minut
Vaření
180
minut
Ingredience
obecně
podle chuti
na pečení
na vaření
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Tento recept se skládá ze dvou částí. Nejprve si maso uvaříme a potom si maso upečeme. Začneme tím, že si očistíme a nakrájíme kořenovou zeleninu
2. krok
zeleninu tak 5 minut osmažíme na sádle
3. krok
k zelenině přidáme omyté koleno
4. krok
přihodíme koření (pepř celý, bobkový list, nové koření)
5. krok
zalijeme vodou tak, aby koleno trošku koukalo
6. krok
osolíme podle chuti. Vaříme pod pokličkou cca 1,5 hodiny. Občas dolejeme vypařenou vodu
7. krok
těsně před dovařením si připravíme pekáč nebo mísu, do které nakrájíme cibuli a dáme lžíci medu
8. krok
vložíme uvařené koleno a zalijeme pivem
9. krok
přilejeme vzniklý vývar z kolena. Cca 3 naběračky
10. krok
posypeme kmínem, můžeme opepřit a osolit, záleží na slanosti vývaru
11. krok
pečeme v troubě na 200 stupňů zhruba 1,5 hodiny. Občas koleno přeléváme vzniklým výpekem v pekáčku
Načítám...
Způsob přípravy
  • vaření
  • pečení
Typ chodu
  • oběd
  • večeře
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku