Pracuji...
close

Domácí šunkofleky

i obyčejné jídlo může být neobyčejně dobré. Pokud tyto šunkofleky uděláte z domácích fleků, tak se můžete jít radovat
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
ve vroucí osolené vodě si uvaříme fleky na skus. Recept na domácí fleky najdete v záložce související recepty.
nakrájíme si uzené maso na malé kostičky
uvařené fleky scedíme a dáme do větší mísy. Přidáme uzený a lžíci sádla, které se na horkých flekách bude rozpouštět. Sádlo nám zajistí, že se fleky nebudou v míse lepit. Zamícháme
osolíme, opepříme dle chuti
oloupeme si česnek a rozmačkáme ho do mísy
přisypeme nakrájenou petrželku
do mísy vyklepneme dvě vejce a důkladně zamícháme
směs rozprostřeme na sádlem vymazaný pekáček a dáme zapéct do trouby cca na 30 minut na 160 stupňů. Potom troubu vypneme a necháme cca 15 minut dojít.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...