X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Mexická tortila
Popis receptu
nekupujte si hnusy v rychlým občerstvení a udělějte si doma něco pořádnýho
Příprava 15 minut
Vaření 45 minut
Ingredience
Ingredience
masová směs
bazalka 1 lžička
olej slunečnicový 2 lžíce
oregáno 1 lžička
vepřová krkovice 250 g
obloha
kukuřice 4 lžíce
salát kadeřavý 8 list
omáčka
česnek 2-3 stroužek
cibule 1-2 ks
fazole červené 1 konzerva
mrkev 1-2 ks
pepř černý drcený 0-2 lžíce
rajský protlak 120 g
sůl 0-2 lžíce
tortila 4 ks
vepřové sádlo 2 lžíce
podle chuti
paprika kozí roh 1-2 ks
Postup
1. nakrájíme si krkovičku na kousky a naložíme do misky spolu s bazalkou, oregánem, olejem a špetkou pepře.
2. do většího hrnce si dáme na sádlo smažit cibuli
3. až nám začne cibule hnědnout, tak přidáme maso. Zamícháme a smažíme dál. Osolíme
4. mezitím si oloupeme a nakrájíme mrkev
5. když je maso osmažené, tak přihodíme mrkev a zamícháme
6. smažíme cca dalších 10 minut, až nám mrkev hezky povolí
7. potom k přilijeme protlak a zamícháme
8. hned po protlaku přihodíme nakrájený česnek. Chvilku smažíme. Česnek začne krásně vonět
9. přilijeme fazole i se sladkoslaným nálevem
10. přilijeme trošku vody a zamícháme. Můžete vypláchnout plechovku po protlaku a nebo po fazolích
11. přihodíme nakrájený a semínek zbavený paprikový roh
12. vaříme, dokud maso nebude měkké. Občas můžeme přilít vodu, ale né moc. Ke konci vaření chceme, aby směs byla hustší a proto ke konci vodu vyvaříme dle potřeby a hustoty omáčky.
13. během vaření omáčky si připravíme tortily, salát a kukuřici (ve sladkoslaném nálevu)
14. nahřejem si tortily. Ja jsem nahřával na pánvi.
15. na tortilu rozložíme omytý a osušený salát
16. na salát nasypeme kukučici
17. zalejeme masovou omáčku
18. a zabalíme a sežereme :-)
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Návštěva
Načítání...
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
Facebook