Pracuji...
close

Mexická tortila

nekupujte si hnusy v rychlým občerstvení a udělějte si doma něco pořádnýho
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Ingredience
omáčka
1-2 kus mrkev
2-3 stroužek česnek
1-2 kus cibule
0-2 lžíce sůl
4 kus tortila
podle chuti
masová směs
1 lžička bazalka
1 lžička oregáno
obloha
4 lžíce kukuřice
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si krkovičku na kousky a naložíme do misky spolu s bazalkou, oregánem, olejem a špetkou pepře.
do většího hrnce si dáme na sádlo smažit cibuli
až nám začne cibule hnědnout, tak přidáme maso. Zamícháme a smažíme dál. Osolíme
mezitím si oloupeme a nakrájíme mrkev
když je maso osmažené, tak přihodíme mrkev a zamícháme
smažíme cca dalších 10 minut, až nám mrkev hezky povolí
potom k přilijeme protlak a zamícháme
hned po protlaku přihodíme nakrájený česnek. Chvilku smažíme. Česnek začne krásně vonět
přilijeme fazole i se sladkoslaným nálevem
přilijeme trošku vody a zamícháme. Můžete vypláchnout plechovku po protlaku a nebo po fazolích
přihodíme nakrájený a semínek zbavený paprikový roh
vaříme, dokud maso nebude měkké. Občas můžeme přilít vodu, ale né moc. Ke konci vaření chceme, aby směs byla hustší a proto ke konci vodu vyvaříme dle potřeby a hustoty omáčky.
během vaření omáčky si připravíme tortily, salát a kukuřici (ve sladkoslaném nálevu)
nahřejem si tortily. Ja jsem nahřával na pánvi.
na tortilu rozložíme omytý a osušený salát
na salát nasypeme kukučici
zalejeme masovou omáčku
a zabalíme a sežereme :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře, svačina
Původ:
Česko, Mexiko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...