Načítání...
close

Mexická tortila

nekupujte si hnusy v rychlým občerstvení a udělějte si doma něco pořádnýho
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Ingredience
omáčka
1-2 kus mrkev
2-3 stroužek česnek
1-2 kus cibule
0-2 lžíce sůl
4 kus tortila
podle chuti
masová směs
1 lžička bazalka
1 lžička oregáno
obloha
4 lžíce kukuřice
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si krkovičku na kousky a naložíme do misky spolu s bazalkou, oregánem, olejem a špetkou pepře.
do většího hrnce si dáme na sádlo smažit cibuli
až nám začne cibule hnědnout, tak přidáme maso. Zamícháme a smažíme dál. Osolíme
mezitím si oloupeme a nakrájíme mrkev
když je maso osmažené, tak přihodíme mrkev a zamícháme
smažíme cca dalších 10 minut, až nám mrkev hezky povolí
potom k přilijeme protlak a zamícháme
hned po protlaku přihodíme nakrájený česnek. Chvilku smažíme. Česnek začne krásně vonět
přilijeme fazole i se sladkoslaným nálevem
přilijeme trošku vody a zamícháme. Můžete vypláchnout plechovku po protlaku a nebo po fazolích
přihodíme nakrájený a semínek zbavený paprikový roh
vaříme, dokud maso nebude měkké. Občas můžeme přilít vodu, ale né moc. Ke konci vaření chceme, aby směs byla hustší a proto ke konci vodu vyvaříme dle potřeby a hustoty omáčky.
během vaření omáčky si připravíme tortily, salát a kukuřici (ve sladkoslaném nálevu)
nahřejem si tortily. Ja jsem nahřával na pánvi.
na tortilu rozložíme omytý a osušený salát
na salát nasypeme kukučici
zalejeme masovou omáčku
a zabalíme a sežereme :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře, svačina
Původ:
Česko, Mexiko