X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Mexická tortila

Načítám...
nekupujte si hnusy v rychlým občerstvení a udělějte si doma něco pořádnýho
Příprava 15 minut
Vaření 45 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Maso / Jatečné maso, Omáčky / Teplé omáčky, Luštěniny / Fazole
Druh přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: oběd, večeře, svačina
Původ: Česko, Mexiko

Ingredience

masová směs
bazalka 1 lžička
olej slunečnicový 2 lžíce
oregáno 1 lžička
vepřová krkovice 250 g
obloha
kukuřice 4 lžíce
salát kadeřavý 8 list
omáčka
česnek 2-3 stroužek
cibule 1-2 ks
fazole červené 1 konzerva
mrkev 1-2 ks
pepř černý drcený 0-2 lžíce
rajský protlak 120 g
sůl 0-2 lžíce
tortila 4 ks
vepřové sádlo 2 lžíce
podle chuti
paprika kozí roh 1-2 ks

Postup

nakrájíme si krkovičku na kousky a naložíme do misky spolu s bazalkou, oregánem, olejem a špetkou pepře.
do většího hrnce si dáme na sádlo smažit cibuli
až nám začne cibule hnědnout, tak přidáme maso. Zamícháme a smažíme dál. Osolíme
mezitím si oloupeme a nakrájíme mrkev
když je maso osmažené, tak přihodíme mrkev a zamícháme
smažíme cca dalších 10 minut, až nám mrkev hezky povolí
potom k přilijeme protlak a zamícháme
hned po protlaku přihodíme nakrájený česnek. Chvilku smažíme. Česnek začne krásně vonět
přilijeme fazole i se sladkoslaným nálevem
přilijeme trošku vody a zamícháme. Můžete vypláchnout plechovku po protlaku a nebo po fazolích
přihodíme nakrájený a semínek zbavený paprikový roh
vaříme, dokud maso nebude měkké. Občas můžeme přilít vodu, ale né moc. Ke konci vaření chceme, aby směs byla hustší a proto ke konci vodu vyvaříme dle potřeby a hustoty omáčky.
během vaření omáčky si připravíme tortily, salát a kukuřici (ve sladkoslaném nálevu)
nahřejem si tortily. Ja jsem nahřával na pánvi.
na tortilu rozložíme omytý a osušený salát
na salát nasypeme kukučici
zalejeme masovou omáčku
a zabalíme a sežereme :-)
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter