Pracuji...
close

Vanilkový krém

kvalitní krém k dukátovým buchtičkám
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
500 mililitr smetana 33%
3-7 kus vejce
1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
smetanu vylijeme do menšího hrnce
přivedeme k varu a necháme vychladnout
z vajec si oddělíme žloutky (já použil pouze 3 žloutky a stačilo to)
v míse utřeme cukr se žloutky a důkládně promícháme
do vychladlé smetany přidáme cukr se žloutky
dále přidáme vanilkovou dužinu
a špetku soli
nejlépe nad parou mícháme a zahřejeme téměř k bodu varu, nevaříme !!!
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
vaření
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...