Pracuji...
close

Vanilkový krém

kvalitní krém k dukátovým buchtičkám
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 13 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
500 mililitr smetana 33%
3-7 kus vejce
1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
smetanu vylijeme do menšího hrnce
přivedeme k varu a necháme vychladnout
z vajec si oddělíme žloutky (já použil pouze 3 žloutky a stačilo to)
v míse utřeme cukr se žloutky a důkládně promícháme
do vychladlé smetany přidáme cukr se žloutky
dále přidáme vanilkovou dužinu
a špetku soli
nejlépe nad parou mícháme a zahřejeme téměř k bodu varu, nevaříme !!!
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
vaření
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...