Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Vanilkový krém
kvalitní krém k dukátovým buchtičkám
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
12 let
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
30 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
500
mililitr
smetana 33%
3-7
kus
vejce
100
gram
cukr krystal
1/2
kus
vanilkový lusk
1
špetka
sůl
Sdílejte recept
Facebook
Postup
smetanu vylijeme do menšího hrnce
přivedeme k varu a necháme vychladnout
z vajec si oddělíme žloutky (já použil pouze 3 žloutky a stačilo to)
v míse utřeme cukr se žloutky a důkládně promícháme
do vychladlé smetany přidáme cukr se žloutky
dále přidáme vanilkovou dužinu
a špetku soli
nejlépe nad parou mícháme a zahřejeme téměř k bodu varu, nevaříme !!!
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Sladké
/
Omáčky
Způsob přípravy:
vaření
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Tvarohové šátečky
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
close