Načítání...
close

Vanilkový krém

kvalitní krém k dukátovým buchtičkám
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Ingredience
obecně
500 mililitr smetana 33%
3-7 kus vejce
1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
smetanu vylijeme do menšího hrnce
přivedeme k varu a necháme vychladnout
z vajec si oddělíme žloutky (já použil pouze 3 žloutky a stačilo to)
v míse utřeme cukr se žloutky a důkládně promícháme
do vychladlé smetany přidáme cukr se žloutky
dále přidáme vanilkovou dužinu
a špetku soli
nejlépe nad parou mícháme a zahřejeme téměř k bodu varu, nevaříme !!!
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
vaření
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko