Pracuji...
close

Domácí kynuté buchty

klasické české buchty pro milovníky povidel
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Ingredience
obecně
1 kelímek povidla
1-3 lžíce rum
2 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
připravíme si těsto, jehož recept najdete v souvisejících receptech
na pomoučeném vále si vyválíme těsto cca 1 cm tlusté.
z těsta si vyřízneme čtverečky, do kterých důkladně zabalíme povidla.
jednotlivé buchty vkládáme na sádlem vymazaný pekáč
každou buchtu ještě potřeme rozehřátým sádlem, což nám zajistí, že po upečení půjdou buchty dobře oddělit.
dáme péct do trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 30 minut nebo do zlatova
hotové buchty potřeme rumem smíchaným s rozehřátým máslem, které dá buchtám skvělou vůni.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Sladké / Buchty
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd, večeře, snídaně
Příležitost:
dětská oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
Na houby jsem letos moc štěstí neměl, ale i tak jsem našel alespoň něco málo na omáčku. Se smažením ...
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...