Pracuji...
close

Domácí kynuté buchty

klasické české buchty pro milovníky povidel
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Ingredience
obecně
1 kelímek povidla
1-3 lžíce rum
2 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
připravíme si těsto, jehož recept najdete v souvisejících receptech
na pomoučeném vále si vyválíme těsto cca 1 cm tlusté.
z těsta si vyřízneme čtverečky, do kterých důkladně zabalíme povidla.
jednotlivé buchty vkládáme na sádlem vymazaný pekáč
každou buchtu ještě potřeme rozehřátým sádlem, což nám zajistí, že po upečení půjdou buchty dobře oddělit.
dáme péct do trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 30 minut nebo do zlatova
hotové buchty potřeme rumem smíchaným s rozehřátým máslem, které dá buchtám skvělou vůni.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Sladké / Buchty
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd, večeře, snídaně
Příležitost:
dětská oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...
Výtečné pohoštění, které každý ocení. S kynutým těstem se snadno pracuje.