Načítání...
X
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Domácí kynuté buchty | Recept

klasické české buchty pro milovníky povidel
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Boublas
Autor receptu
Ingredience
obecně
povidla 1 kelímek
rum 1-3 lžíce
máslo 2 lžíce
Další informace
Pracnost: Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie: Sladké / Buchty
Způsob přípravy: pečení
Typ chodu: oběd, večeře, snídaně
Příležitost: dětská oslava
Původ: Česko
Postup
Krok 1
připravíme si těsto, jehož recept najdete v souvisejících receptech
Krok 2
na pomoučeném vále si vyválíme těsto cca 1 cm tlusté.
Krok 3
z těsta si vyřízneme čtverečky, do kterých důkladně zabalíme povidla.
Krok 4
jednotlivé buchty vkládáme na sádlem vymazaný pekáč
Krok 5
každou buchtu ještě potřeme rozehřátým sádlem, což nám zajistí, že po upečení půjdou buchty dobře oddělit.
Krok 6
dáme péct do trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 30 minut nebo do zlatova
Krok 7
hotové buchty potřeme rumem smíchaným s rozehřátým máslem, které dá buchtám skvělou vůni.
Sdílejte recept