Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Domácí kynuté buchty | Recept

klasické české buchty pro milovníky povidel
Autor receptu
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Ingredience
obecně
1 kelímek povidla
1-3 lžíce rum
2 lžíce máslo
Další informace
Pracnost: Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie: Sladké / Buchty
Způsob přípravy: pečení
Typ chodu: oběd, večeře, snídaně
Příležitost: dětská oslava
Původ: Česko
Krok 1
připravíme si těsto, jehož recept najdete v souvisejících receptech
Krok 2
na pomoučeném vále si vyválíme těsto cca 1 cm tlusté.
Krok 3
z těsta si vyřízneme čtverečky, do kterých důkladně zabalíme povidla.
Krok 4
jednotlivé buchty vkládáme na sádlem vymazaný pekáč
Krok 5
každou buchtu ještě potřeme rozehřátým sádlem, což nám zajistí, že po upečení půjdou buchty dobře oddělit.
Krok 6
dáme péct do trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 30 minut nebo do zlatova
Krok 7
hotové buchty potřeme rumem smíchaným s rozehřátým máslem, které dá buchtám skvělou vůni.