Načítání...
close

Domácí kynuté buchty

klasické české buchty pro milovníky povidel
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Ingredience
obecně
1 kelímek povidla
1-3 lžíce rum
2 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
připravíme si těsto, jehož recept najdete v souvisejících receptech
na pomoučeném vále si vyválíme těsto cca 1 cm tlusté.
z těsta si vyřízneme čtverečky, do kterých důkladně zabalíme povidla.
jednotlivé buchty vkládáme na sádlem vymazaný pekáč
každou buchtu ještě potřeme rozehřátým sádlem, což nám zajistí, že po upečení půjdou buchty dobře oddělit.
dáme péct do trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 30 minut nebo do zlatova
hotové buchty potřeme rumem smíchaným s rozehřátým máslem, které dá buchtám skvělou vůni.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Sladké / Buchty
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd, večeře, snídaně
Příležitost:
dětská oslava
Původ:
Česko