X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Domácí kynuté buchty

Načítám...
klasické české buchty pro milovníky povidel
Příprava 20 minut
Vaření 35 minut
Pracnost: Recept zvládne každý, ale chce to trošku snahy
Kategorie: Sladké / Buchty
Druh přípravy: pečení
Typ chodu: oběd, večeře, snídaně
Příležitost: dětská oslava
Původ: Česko

Ingredience

Související recepty:
obecně
máslo 2 lžíce
povidla 1 kelímek
rum 1-3 lžíce

Postup

připravíme si těsto, jehož recept najdete v souvisejících receptech
na pomoučeném vále si vyválíme těsto cca 1 cm tlusté.
z těsta si vyřízneme čtverečky, do kterých důkladně zabalíme povidla.
jednotlivé buchty vkládáme na sádlem vymazaný pekáč
každou buchtu ještě potřeme rozehřátým sádlem, což nám zajistí, že po upečení půjdou buchty dobře oddělit.
dáme péct do trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 30 minut nebo do zlatova
hotové buchty potřeme rumem smíchaným s rozehřátým máslem, které dá buchtám skvělou vůni.
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter