Pracuji...
close

Domácí kynuté buchty

klasické české buchty pro milovníky povidel
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 13 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Ingredience
obecně
1 kelímek povidla
1-3 lžíce rum
2 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
připravíme si těsto, jehož recept najdete v souvisejících receptech
na pomoučeném vále si vyválíme těsto cca 1 cm tlusté.
z těsta si vyřízneme čtverečky, do kterých důkladně zabalíme povidla.
jednotlivé buchty vkládáme na sádlem vymazaný pekáč
každou buchtu ještě potřeme rozehřátým sádlem, což nám zajistí, že po upečení půjdou buchty dobře oddělit.
dáme péct do trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 30 minut nebo do zlatova
hotové buchty potřeme rumem smíchaným s rozehřátým máslem, které dá buchtám skvělou vůni.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Sladké / Buchty
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd, večeře, snídaně
Příležitost:
dětská oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Chutný a rychlý recept, který jsem dělal hlavně kvůli dětem. Bál jsem se, že to nebudou jíst, ale op...
Taková rychlovka, kterou děti milují. I pro dospělé je to lehká forma svačiny.
Křehké kuřecí maso ve sladké omáčce je vždy zaručená výhra :-) Nejlepší příloha je rýže. Dětem jsem ...
Je načase si dát pauzu od bramborového salátu a připravit si něco lehčího.
Dělal jsem poprvé a určitě ne naposled. Hned jsem si s karamelem polil banán a dětem ho dal na zmrzl...
Obchodů s kebabem máme u nás spousty, ale většinou tam prodávají pouze mletinu a žádné pořádné maso....
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...