Pracuji...
close

Domácí bramboračka s houbami

Pokud chodíte v létě rádi na houby, tak tento recept je pro Vás to pravé. Není nic lepšího, něž-li vařit z poctivých surovin, a nejlépe z čerstvě nasbíraných
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
4-5 kus brambory
1/4 kus celer
3 kus mrkev
1 hrst houby
3-4 stroužek česnek
2 lžíce máslo
1 lžíce majoránka
1/2 lžíce kmín drcený
cca 1-2 lžička sůl
cca 1/2 lžička pepř černý drcený
2 litr voda
Sdílejte recept
Postup
očistíme a oloupeme si petržel, celer, mrkev a cibuli. Vše nakrájíme na stejné kousky
ve větším hrnci rozehřejeme máslo
do hrnce dáme nakrájenou mrkev, celer a petržel. Osmahneme dozlatova
k osmahlé zelenině přidáme nakrájenou cibuli. Cibule karamelizuje dříve a proto ji přidáváme až později, jinak by se nám připékala. Osmahneme dozlatova
očistíme, oloupeme a nakrájíme si brambory na malé kousky. Oloupeme si i česnek
občas zeleninu promícháváme. Dostává krásnou barvu
k zelenině přidáme kmín a zamícháme. Při smažení se z něj uvolní skvělé aroma.
když je zelenina osmahnuta dozlatova, přisypeme mouku.
v této fázi pořád mícháme, aby se nám mouka nepřichytla. Vytváříme krásnou jíšku.
jíšku osolíme, opepříme. Radši méně, později můžeme dochutit
zalijeme vodou. Kdo má vývar, zalije vývarem. A nebo zalijem 1/2 voda, 1/2 vývar. Vývar nejlépe kuřecí
důkladně zamícháme a přivedeme opět k varu
přihodíme brambory a necháme 15 minut vařit
mezitím si připravíme houby, petrželku a česnek. Česnek zmáčkneme a nakrájíme
až se brambory uvaří, přidáme houby. Nejlépe čerstvé z lese :-)
přidáme česnek. Zamícháme a povaříme dalších 15 minut
nakonec přidáme petrželové lístky
a přidáme majoránku
zamícháme, dosolíme, dopepříme a sundáme z plotny
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
Na houby jsem letos moc štěstí neměl, ale i tak jsem našel alespoň něco málo na omáčku. Se smažením ...
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...