Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz search

Domácí bramboračka s houbami | Recept

Pokud chodíte v létě rádi na houby, tak tento recept je pro Vás to pravé. Není nic lepšího, něž-li vařit z poctivých surovin, a nejlépe z čerstvě nasbíraných
Autor receptu
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
4-5 kus brambory
1/4 kus celer
3 kus mrkev
1 hrst houby
3-4 stroužek česnek
2 lžíce máslo
1 lžíce majoránka
1/2 lžíce kmín drcený
cca 1-2 lžička sůl
cca 1/2 lžička pepř černý drcený
2 litr voda
Další informace
Pracnost: Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: oběd, večeře
Původ: Česko
Postup
1
očistíme a oloupeme si petržel, celer, mrkev a cibuli. Vše nakrájíme na stejné kousky
2
ve větším hrnci rozehřejeme máslo
3
do hrnce dáme nakrájenou mrkev, celer a petržel. Osmahneme dozlatova
4
k osmahlé zelenině přidáme nakrájenou cibuli. Cibule karamelizuje dříve a proto ji přidáváme až později, jinak by se nám připékala. Osmahneme dozlatova
5
očistíme, oloupeme a nakrájíme si brambory na malé kousky. Oloupeme si i česnek
6
občas zeleninu promícháváme. Dostává krásnou barvu
7
k zelenině přidáme kmín a zamícháme. Při smažení se z něj uvolní skvělé aroma.
8
když je zelenina osmahnuta dozlatova, přisypeme mouku.
9
v této fázi pořád mícháme, aby se nám mouka nepřichytla. Vytváříme krásnou jíšku.
10
jíšku osolíme, opepříme. Radši méně, později můžeme dochutit
11
zalijeme vodou. Kdo má vývar, zalije vývarem. A nebo zalijem 1/2 voda, 1/2 vývar. Vývar nejlépe kuřecí
12
důkladně zamícháme a přivedeme opět k varu
13
přihodíme brambory a necháme 15 minut vařit
14
mezitím si připravíme houby, petrželku a česnek. Česnek zmáčkneme a nakrájíme
15
až se brambory uvaří, přidáme houby. Nejlépe čerstvé z lese :-)
16
přidáme česnek. Zamícháme a povaříme dalších 15 minut
17
nakonec přidáme petrželové lístky
18
a přidáme majoránku
19
zamícháme, dosolíme, dopepříme a sundáme z plotny