Pokud chodíte v létě rádi na houby, tak tento recept je pro Vás to pravé. Není nic lepšího, něž-li vařit z poctivých surovin, a nejlépe z čerstvě nasbíraných
očistíme a oloupeme si petržel, celer, mrkev a cibuli. Vše nakrájíme na stejné kousky
ve větším hrnci rozehřejeme máslo
do hrnce dáme nakrájenou mrkev, celer a petržel. Osmahneme dozlatova
k osmahlé zelenině přidáme nakrájenou cibuli. Cibule karamelizuje dříve a proto ji přidáváme až později, jinak by se nám připékala. Osmahneme dozlatova
očistíme, oloupeme a nakrájíme si brambory na malé kousky. Oloupeme si i česnek
občas zeleninu promícháváme. Dostává krásnou barvu
k zelenině přidáme kmín a zamícháme. Při smažení se z něj uvolní skvělé aroma.
když je zelenina osmahnuta dozlatova, přisypeme mouku.
v této fázi pořád mícháme, aby se nám mouka nepřichytla. Vytváříme krásnou jíšku.
jíšku osolíme, opepříme. Radši méně, později můžeme dochutit
zalijeme vodou. Kdo má vývar, zalije vývarem. A nebo zalijem 1/2 voda, 1/2 vývar. Vývar nejlépe kuřecí
důkladně zamícháme a přivedeme opět k varu
přihodíme brambory a necháme 15 minut vařit
mezitím si připravíme houby, petrželku a česnek. Česnek zmáčkneme a nakrájíme
až se brambory uvaří, přidáme houby. Nejlépe čerstvé z lese :-)
přidáme česnek. Zamícháme a povaříme dalších 15 minut