Pracuji...
close

Domácí směs Uncle Ben's

Zpracujte si letní úrodu na zimu. Omáčku Uncle Ben's mám moc ráda. Když je potřeba něco rychle uvařit, sáhnu pro Uncle Ben's, přidám ji k osmahnutému kuřecímu masu a k tomu uvařím rýži.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 3 roky
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
400 gram cuketa
3 kus cibule
1 kilogram rajčata
1/2 kus pórek
3 kus mrkev
3 stroužek česnek
2 lžíce cukr krystal
1 lžíce sůl
Sdílejte recept
Postup
Začneme s cibulí. Rozkrájíme ji a necháme zesklovatět na troše oleje. Rovnou si vezměte velký hrnec. Po chvíli přidáme rozkrájený pórek a prolisovaný česnek.
Oloupeme si cuketu, odstraníme střed s peckami a rozkrájíme ji na kostičky. Přidáme ji k osmahlé cibulce. Množství zeleniny je orientační, použijte, co zrovna máte. O rajče míň nebo papriku víc nehraje roli :-)
Dále do hrnce nastrouháme nahrubo mrkev.
A teď papriku, pokrájenou na nudličky.
Rajčata nakrojíme do kříže a spaříme horkou vodou. Pak jde dobře odstranit slupka. Poté je rozkrájejte a přidejte do hrnce.
Teď zeleninu dochutíme, zase množství uvádím pouze orientační. Přidáme omáčky, protlak, cukr a sůl dle chuti a ještě asi 20 minut pod pokličkou dusíme.
Hotovou směs naplním do sklenic (z tohoto množství mi vyšly tři velké sklenice a jedna malá). Sklenice pořádně utáhnu a zavařím. Tedy do hrnce dám na dno utěrku, vložím sklenice, zaliji vodou, aby hladina dosahovala cca do 3/4 sklenic. A pomalu zahřívám, voda by měla mít 80°C a sklenice by měly zůstat asi 20 minut. Takže když se voda blíží nějak k bodu varu, vypnu plotýnku a sklenice po půl hodině vyndám. Otáčím dnem vzhůru a po vychladnutí je hotovo.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
krájení, vaření, zavařování
Typ chodu:
hlavní chod
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...