X
Novinky na email
Nechte si zasílat novinky na Váš email. Inspirace na každý den.

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Recept / Pohanka s kuřecím masem a medvědím česnekem
Načítám...
Popis receptu
Barevně i chuťově pestré jídlo. Kdo nechce maso, tak si ho tam dávat nemusí. I bez něj to bude výborné.
Příprava 15 minut
Vaření 30 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Přílohy / Ostatní přílohy, Maso / Drůbeží maso
Druh přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: příloha, večeře
Vybavení kuchyně: prkénko (dřevěné), nůž kuchyňský, pánev wok, mísa malá
Původ: Česko
Ingredience
Postup
1.
Nakrájíme si špek na kostičky.
2.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky.
3.
Rozpálíme si pánev na větší teplotu, přihodíme nakrájený špek a necháme lehce povolit.
4.
Ke špeku přihodíme maso, opepříme, osolíme a za občasného míchání smažíme.
5.
Mezitím si nakrájíme mrkev a cibuli na drobno.
6.
Maso smažíme do lehce-hněda.
7.
Osmažené maso i se špekem přendáme do menší mísy.
8.
Nemytou pánev vraťte na plotnu a rovnou do ní přidejte olivový olej a máslo.
9.
Do pánve přidáme mrkev a cibuli. Smažíme za občasného míchání.
10.
Mezitím si nakrájíme rajčata na čtvrtinky.
11.
Mrkev s cibulí smažíme do lehce-hněda.
12.
K osmahlé zelenině přihodíme rajčata a přidáme hořčici. Za stálého míchání smažíme 1 minutu.
13.
Přilijeme vývar.
14.
A přisypeme pohanku. Pod poklicí vaříme na mírném plameni, dokud nám pohanka nezměkne.
15.
Mezitím si nakrájíme česnek nadrobno.
16.
Pokud by Vám pohanka vypila všechnu tekutinu a byla pořád tvrdší, tak přilijte trošku vody nebo vývaru. Ale nemělo by se to stát.
17.
Do pánve přidejte kukuřici (i s troškou vody z konzervy), česnek a maso. Zamícháme, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu.
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Kuchařky
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
624 bodů
Facebook