Pracuji...
close

Domácí paprikové brambůrky

za málo peněz hodně muziky. Pokud čekáte návštěvu, tak není nic jednoduššího, než si udělat domácí brambůrky. Je to levné, je toho spousta a je to skvělé :-) Příchuť nechám na Vás. Já jsem zvolil mletou papriku, ale klidně si tam můžete dát česnek, kmín, bylinky, apod.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
6-8 kus brambory
3 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
brambory si oloupeme a nožem nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do větsí mísy
k bramborům přilijeme olivový olej
přidáme papriku, sůl, pepř a důkladně zamícháme
na pekáč položíme pečící papír a rozprostřeme na něj brambůrky. Pečeme v rozehřáté troubě na 180° zhruba 25 minut (záleží samozřejmě na troubě)
brambůrky by měli být opečené dozlatova
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
krájení, pečení, míchání
Typ chodu:
příloha, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...