X
Novinky na email
Nechte si zasílat novinky na Váš email. Inspirace na každý den.

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Recept / Vařené hovězí maso k rajské omáčce
Načítám...
Popis receptu
tento kousek masa jsem si vařil k rajské omáčce, ale samozřejmě není vyloučené, že ho můžete použít i k jiným omáčkám. Z masa Vám vzejde poctivý hovězí vývar, který můžete použít do omáček
Příprava 20 minut
Vaření 150 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Maso / Jatečné maso
Druh přípravy: vaření, smažení
Typ chodu: příloha
Původ: Česko
Ingredience
Postup
1.
nakrájíme si kořenovou zeleninu na malé kousky (kromě cibule)
2.
do hrnce si dáme rozpálit cca 3 lžíce oleje a přidáme k němu mrkev, petržel, celer a pórek. Zamícháme. Smažíme, dokud zelenina nezesklovatí, může trošku začít hnědnout. Cibuli zatím nedáváme
3.
cibuli si překrojíme napůl
4.
do malého hrnce nebo na pánev si na dvou lžících oleje osmahneme cibuli na rozkrojené straně. Smažíme dohněda
5.
osmahlou cibuli přihodíme k zelenině. Cibule předá vývaru chuť a barvu
6.
nakrájíme si česnek na malé kousky
7.
do pánve po cibuli dáme na chvilku osmahnout česnek a kuličkový pepř. Nesmažíme moc dlouho, aby nám česnek moc nezhnědnul a nezhořknul
8.
kořenovou zeleninu zalijeme vodou. Já použil cca 2 litry
9.
přidáme bobkový list, nové koření a osmažený česnek s pepřem. Zamícháme, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu
10.
do vroucí vody vložíme omyté maso. Je důležité, aby jste maso dávali do vroucí vody, jelikož se maso hned zatáhne a potom bude šavnaté. Pokud by jste chtěli silnější vývar, museli by jste k masu přidat ještě nějaké kosti, atd. Pro naše účely je to ale dostačující. Osolíme
11.
vaříme minimálně 2 hodiny. Pokud se bude na hladině tvořit tmavá pěna, tak si sejmeme. Po dvou hodinách přidáme nakrájené petrželové listy. Vaříme ještě alespoň hodinu.
12.
Vývar dosolíme. Uvařené maso vyndáme a vývar zcedíme pro další použití
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Kuchařky
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
624 bodů
Facebook