Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Vařené hovězí maso k rajské omáčce

Popis receptu
tento kousek masa jsem si vařil k rajské omáčce, ale samozřejmě není vyloučené, že ho můžete použít i k jiným omáčkám. Z masa Vám vzejde poctivý hovězí vývar, který můžete použít do omáček
Příprava
20
minut
Vaření
150
minut
  • Způsob přípravy: vaření, smažení,
  • Typ chodu: příloha,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
nakrájíme si kořenovou zeleninu na malé kousky (kromě cibule)
2. krok
do hrnce si dáme rozpálit cca 3 lžíce oleje a přidáme k němu mrkev, petržel, celer a pórek. Zamícháme. Smažíme, dokud zelenina nezesklovatí, může trošku začít hnědnout. Cibuli zatím nedáváme
3. krok
cibuli si překrojíme napůl
4. krok
do malého hrnce nebo na pánev si na dvou lžících oleje osmahneme cibuli na rozkrojené straně. Smažíme dohněda
5. krok
osmahlou cibuli přihodíme k zelenině. Cibule předá vývaru chuť a barvu
6. krok
nakrájíme si česnek na malé kousky
7. krok
do pánve po cibuli dáme na chvilku osmahnout česnek a kuličkový pepř. Nesmažíme moc dlouho, aby nám česnek moc nezhnědnul a nezhořknul
8. krok
kořenovou zeleninu zalijeme vodou. Já použil cca 2 litry
9. krok
přidáme bobkový list, nové koření a osmažený česnek s pepřem. Zamícháme, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu
10. krok
do vroucí vody vložíme omyté maso. Je důležité, aby jste maso dávali do vroucí vody, jelikož se maso hned zatáhne a potom bude šavnaté. Pokud by jste chtěli silnější vývar, museli by jste k masu přidat ještě nějaké kosti, atd. Pro naše účely je to ale dostačující. Osolíme
11. krok
vaříme minimálně 2 hodiny. Pokud se bude na hladině tvořit tmavá pěna, tak si sejmeme. Po dvou hodinách přidáme nakrájené petrželové listy. Vaříme ještě alespoň hodinu.
12. krok
Vývar dosolíme. Uvařené maso vyndáme a vývar zcedíme pro další použití