Pracuji...
close

Vařené hovězí maso k rajské omáčce

tento kousek masa jsem si vařil k rajské omáčce, ale samozřejmě není vyloučené, že ho můžete použít i k jiným omáčkám. Z masa Vám vzejde poctivý hovězí vývar, který můžete použít do omáček
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 2 hodiny 30 minut
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si kořenovou zeleninu na malé kousky (kromě cibule)
do hrnce si dáme rozpálit cca 3 lžíce oleje a přidáme k němu mrkev, petržel, celer a pórek. Zamícháme. Smažíme, dokud zelenina nezesklovatí, může trošku začít hnědnout. Cibuli zatím nedáváme
cibuli si překrojíme napůl
do malého hrnce nebo na pánev si na dvou lžících oleje osmahneme cibuli na rozkrojené straně. Smažíme dohněda
osmahlou cibuli přihodíme k zelenině. Cibule předá vývaru chuť a barvu
nakrájíme si česnek na malé kousky
do pánve po cibuli dáme na chvilku osmahnout česnek a kuličkový pepř. Nesmažíme moc dlouho, aby nám česnek moc nezhnědnul a nezhořknul
kořenovou zeleninu zalijeme vodou. Já použil cca 2 litry
přidáme bobkový list, nové koření a osmažený česnek s pepřem. Zamícháme, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu
do vroucí vody vložíme omyté maso. Je důležité, aby jste maso dávali do vroucí vody, jelikož se maso hned zatáhne a potom bude šavnaté. Pokud by jste chtěli silnější vývar, museli by jste k masu přidat ještě nějaké kosti, atd. Pro naše účely je to ale dostačující. Osolíme
vaříme minimálně 2 hodiny. Pokud se bude na hladině tvořit tmavá pěna, tak si sejmeme. Po dvou hodinách přidáme nakrájené petrželové listy. Vaříme ještě alespoň hodinu.
Vývar dosolíme. Uvařené maso vyndáme a vývar zcedíme pro další použití
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, smažení
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...