Načítání...
close

Hovězí vývar

Vývar dělám hlavně pro děti. Osobně mám nejraději krůtí, ale čas od času si rád udělám i hovězí. Dobu vaření jsem dal alespoň 4 hodiny, ale čím déle, tím lépe. Pokud budete vývar používat na omáčku, tak ho moc nesolte. Na vývar je vždy dobré použít maso s kostí. Taky pak máte nejraději tu obíračku? :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 měsíce
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 4 hodiny
Ingredience
obecně
min 500 gram hovězí žebra
1 kus cibule
1 kus mrkev
1/8 kus celer
1/4 kus pórek
7 kulička nové koření
min 1 špetka sůl
na smažení
Sdílejte recept
Postup
Celer , mrkev a petržel oškrabeme a nakrájíme na malé kousky. Z cibule oloupeme suchou slupku a necháme na ni alespoň jednu vrstvu hnědé slupky. Nakrájíme také na malé kousky.
V hrnci rozpálíme na střední teplotu olej a přidáme hovězí žebro. Lehce osmažíme z jedné strany. Pokud máte větší kus, tak ho překrojte.
Žebro obrátíme a přidáme nakrájenou zeleninu (celer, petržel, mrkev a cibuli). Za občasného míchání 5 minut smažíme.
Mezitím si nakrájíme pórek na kolečka a petrželovou nať nahrubo.
Pórek a nať přidáme do hrnce. Dále přidáme bobkový list, nové koření, pepř a sůl.
Přilijeme studenou vodu tak, aby bylo maso potopené. Přilijte alespoň 2 litry.
Snížíme teplotu na minimum a necháme probublávat alespoň 4 hodiny. Vývar by neměl moc vařit. Hrnec nesmí být úplně zakrytý nebo se nám vývar bude kalit. Během táhnutí odebíráme špinavou pěnu. Po odpaření tekutiny doléváme vždy studenou vodou.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Příležitost:
svatební hostina
Původ:
Česko