Načítání...
close

Šťáva k masu z kachních kostí

česká kuchyně se určitě vyznačuje skvělými omáčkami, takže dobrý český kuchař se pozná na omáčce :-) Tato omáčka se hodí ke kachně, výpečkům, ale i k normálnímu smaženému masu. Takto lze omáčka připravit i z jiných kostí. Já jsem dělal omáčku zhruba hodinu, ale samozřejmě čím déle, tím je omáčka silnější
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 1 hodina
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 7 let
Ingredience
obecně
1 lžička kmín celý
1 kus cibule
min 1 špetka sůl
na smažení
na zahuštění
Sdílejte recept
Postup
kachní hruď (bez prsou) si nakrájíme / nasekáme na menší části. Pro chuť omáčky je důležité, aby kosti byly nasekané a šlo z nich vyvařit co nejvíce chuti. Je taky dobré nechat na hrudi trošku masa a kůže
v menším hrnci si rozpálíme sádlo a přidáme kachní kousky a kmín. Za občasného míchání smažíme alespoň 10 minut
k osmahlým kostem přisypeme nakrájenou cibuli a za občasného míchání smažíme cibuli dozlatova
když máme cibuli hnědou, tak přilijeme hrnek vody a promícháme pěkně ode dna
pomalu vyvaříme všechnu tekutinu. Pozor až se Vám vyvaří všechna tekutina, bude se to zase smažit, tak ať se Vám to nespálí
do hrnce přidáme protlak a za stálého míchání 2 minuty smažíme
zalijeme hrnkem a půl vody, zamícháme a dalších 10 minut povaříme
přilijeme půl hrnku vody, zaprášíme moukou, důkladně rozmícháme a dalších 10 minut za občasného míchání povaříme
dosolíme, dopepříme. Už teď vypadá omáčka k sežrání :-)
vypneme plotnu a omáčku přes cedník přecedíme do menšího hrnce
hrnec po omáčce vypláchneme půl hrnkem vody
obsah vypláchnutého hrnce přelijeme přes cedník. Každá chuť se počítá :-)
omáčku ještě trošku provaříme, svaříme na požadovanou hustotu, dosolíme a máme hotovo
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, krájení
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko