Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Šťáva k masu z kachních kostí | Recept

Boublas
Autor receptu
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 1 hodina
česká kuchyně se určitě vyznačuje skvělými omáčkami, takže dobrý český kuchař se pozná na omáčce :-) Tato omáčka se hodí ke kachně, výpečkům, ale i k normálnímu smaženému masu. Takto lze omáčka připravit i z jiných kostí. Já jsem dělal omáčku zhruba hodinu, ale samozřejmě čím déle, tím je omáčka silnější
Ingredience
obecně
1 lžička kmín celý
1 kus cibule
min 1 špetka sůl
na smažení
na zahuštění
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: smažení, vaření, krájení
Typ chodu: příloha
Původ: Česko
Postup
Krok 1
kachní hruď (bez prsou) si nakrájíme / nasekáme na menší části. Pro chuť omáčky je důležité, aby kosti byly nasekané a šlo z nich vyvařit co nejvíce chuti. Je taky dobré nechat na hrudi trošku masa a kůže
Krok 2
v menším hrnci si rozpálíme sádlo a přidáme kachní kousky a kmín. Za občasného míchání smažíme alespoň 10 minut
Krok 3
k osmahlým kostem přisypeme nakrájenou cibuli a za občasného míchání smažíme cibuli dozlatova
Krok 4
když máme cibuli hnědou, tak přilijeme hrnek vody a promícháme pěkně ode dna
Krok 5
pomalu vyvaříme všechnu tekutinu. Pozor až se Vám vyvaří všechna tekutina, bude se to zase smažit, tak ať se Vám to nespálí
Krok 6
do hrnce přidáme protlak a za stálého míchání 2 minuty smažíme
Krok 7
zalijeme hrnkem a půl vody, zamícháme a dalších 10 minut povaříme
Krok 8
přilijeme půl hrnku vody, zaprášíme moukou, důkladně rozmícháme a dalších 10 minut za občasného míchání povaříme
Krok 9
dosolíme, dopepříme. Už teď vypadá omáčka k sežrání :-)
Krok 10
vypneme plotnu a omáčku přes cedník přecedíme do menšího hrnce
Krok 11
hrnec po omáčce vypláchneme půl hrnkem vody
Krok 12
obsah vypláchnutého hrnce přelijeme přes cedník. Každá chuť se počítá :-)
Krok 13
omáčku ještě trošku provaříme, svaříme na požadovanou hustotu, dosolíme a máme hotovo
Sdílejte recept