Načítání...
close

Frankfurtská polévka

velmi jednoduchá a rychlá polévka, výborná na chuť a na zahřátí. Doporučuji použít čerstvé a kvalitní párky. Kdo má rád pikantní jídla, tak si přidá trošku mleté pálivé papriky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
nejprve si nakrájíme cibuli a na třech lžících sádla ji v hrnci osmahneme dozlatova
zhnědlou cibuli zaprášíme hladkou moukou a a stálého míchání vytvoříme jíšku. Smažíme zhruba 2 minuty
přisypeme mletou papriku a důkladně rozmícháme
za stálého míchání osmahneme půl minuty. Ne déle, jinak nám paprika zhořkne
zalijeme vývarem, důkladně rozmícháme a přivedeme k varu
oškrabeme si brambory, nakrájíme na malé kostičky (nebo kdo má jak rád) a přidáme do vroucí polévky. Trošku opepříme a vaříme, dokud nám brambory nezměknou
mezitím si na menší pánvi osmahneme na lžíci sádla na kolečka nakrájené párky. Použil jsem javořické párky, ale kdo má frankfurtské, tak použije frankfurtské
párky osmahneme lehce dohněda
nakrájíme si česnek najemno
nakrájený česnek a osmahlé párky přidáme do polévky ke změklým bramborům. Vaříme ještě dalších 5 minut, aby se spojily chutě a máme hotovo. Dopepříme, dosolíme a podáváme. Nejlepší přílohou je čerstvý chleba
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Vybavení kuchyně:
hrnec , pánev
Původ:
Česko