Pracuji...
close

Frankfurtská polévka

velmi jednoduchá a rychlá polévka, výborná na chuť a na zahřátí. Doporučuji použít čerstvé a kvalitní párky. Kdo má rád pikantní jídla, tak si přidá trošku mleté pálivé papriky
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
3-4 kus brambory
1 kus cibule
3 kus párek
3 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
nejprve si nakrájíme cibuli a na třech lžících sádla ji v hrnci osmahneme dozlatova
zhnědlou cibuli zaprášíme hladkou moukou a a stálého míchání vytvoříme jíšku. Smažíme zhruba 2 minuty
přisypeme mletou papriku a důkladně rozmícháme
za stálého míchání osmahneme půl minuty. Ne déle, jinak nám paprika zhořkne
zalijeme vývarem, důkladně rozmícháme a přivedeme k varu
oškrabeme si brambory, nakrájíme na malé kostičky (nebo kdo má jak rád) a přidáme do vroucí polévky. Trošku opepříme a vaříme, dokud nám brambory nezměknou
mezitím si na menší pánvi osmahneme na lžíci sádla na kolečka nakrájené párky. Použil jsem javořické párky, ale kdo má frankfurtské, tak použije frankfurtské
párky osmahneme lehce dohněda
nakrájíme si česnek najemno
nakrájený česnek a osmahlé párky přidáme do polévky ke změklým bramborům. Vaříme ještě dalších 5 minut, aby se spojily chutě a máme hotovo. Dopepříme, dosolíme a podáváme. Nejlepší přílohou je čerstvý chleba
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Vybavení kuchyně:
hrnec , pánev
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...