nakrájíme si kořenovou zeleninu na kostičky (celer, mrkev, petržel). Čim menší, tím více chuti z nich dostaneme do polévky
do hrnce dáme na olej osmažit ze všech stran kuřecí skelet. Smažíme zlehka
přidáme ke skeletu pokrájenou zeleninu, zamícháme a trošku osmahneme
nakrájíme si cibuli na větší kousky. Můžeme nechat trošku slupky (slupka dodá polévce barvu). Oloupeme si i česnek a nakrájíme na plátky
přidáme do hrnce cibuli, česnek, divoké koření (pepř, bobkový list a nové koření) a tymián. Zamícháme a chvilku osmahneme
zalijeme studenou vodou (cca 2,5 litru) a vaříme pozvolna pod pokličkou alespoň 2 hodiny. Pokud se bude na hladině vytvářet pěna, tak ji sejmeme, aby nebyla polévka zakalená. Polévku taky osolíme dle chuti
hotový vývar zcedíme přes cedník. Maso obereme a na malé kousky vrátíme do polévky
do polévky vrátíme i nějakou zeleninu, hlavně mrkev
přivedeme opět k varu a můžeme přihodit nudle, hrášek, vajíčko, apod.