Pracuji...
close

Recenze: BUFET Kryštof Částka v Železné Rudě

Autor článku
Stáří článku: 1 rok
Vždycky jsem žil s tím, že u hranic je draho. Takže jídlo vždy s sebou a nenechat tam ani korunu navíc. Ale Železná Ruda mě mile vyvedla z omylu. Chce to teda trošku hledat, ale kdo najde, ten vyhraje.
Asi si říkáte, co dělá fotka mě a Marka Ztraceného u recenze nějakého podniku. Odpověď je lehká, fotku podniku nemám a s Markem jsem se potkal uvnitř na jídle :-) A prostě to je fotka s Markem Ztraceným, co je víc? :-) A když už tam na jídlo chodí i český slavík, tak tam určitě špatně nevaří.
Jak jsme se náhodou levně a dobře najedli
Letos jsme byli na dovolené v krásném penzionu U Sebastiana v Hodousicích, blízko Nýrska. A jelikož máme dva neúnavné andílky, snažíme se pro ně vždy vymýšlet různé výlety. Výlet do Železné Rudy vlakem se úplně nabízel. Já a synátor vlaky milujeme a proto to byla jasná volba.
Trať mezi Nýrskem a Rudou je překrásná. Jedete z lesa do lesa, do kopce, z kopce, do tunelu, z tunelu a otáčky tam mají minimálně 360 stupňů :-) Tunel u Špičáku je jeden z nejdelších v ČR a určitě stojí za to se v něm projet.
Jako každý starostlivý otec, tak i já se vždycky snažím naplánovat výlet dopředu. Jak tam pojedeme, kam půjdeme na jídlo, kam za zábavou, kam na záchod, a tak dále. Nejvíce mě samozřejmě baví hledat, kam půjdeme na jídlo. Hledal jsem podle google maps, jelikož tam máte recenze od turistů, k tomu i fotky podniků, fotky jídel a spousty dalších informací. Po projetí skoro všech podniků mě nejvíce zaujal bufet Kryštof Částka. Dle recenzí a fotek mně to připadalo jako klasický bufet, který jsem znal už jako malé dítě u nás ve Strakonicích. Levné a poctivé jídlo, rychlý výdej a vůně pár desítek metrů od budovy.
A taky že jo. Už z dálky Vás vůně láká dovnitř a když vstoupíte, tak jako byste se vrátili o 30 let zpátky. Myslím to v dobrém slova smyslu. Vezmete si tác, vyberete si jídlo, dostanete jídlo a jdete si to užít. Měli jsme bramborovou kaši s kuřízkem a kachnu se zelím a knedlíky. Kdybych měl hodnotit kvalitu jídla, tak bych dal jedničku podtrženou. Cena jídel se pohybovala okolo 150 Kč, +/- 50 Kč. V dnešní době skvělé ceny, a když víte, že máte TOP kvalitu, tak to rádi zaplatíte a tím podpoříte tento skvělý bufet.
Když jsme dojídali, tak kdosi vstoupil do bufetu a hezky pozdravil. I když jsem ho hned neviděl, tak jsem po hlase poznal, že vstoupil Marek Ztracený. Poznal jsem ho proto, protože dva týdny zpátky jsem ho poslouchal každý den v práci. Šel jsem za ním s malou Kamilkou a poprosil o fotku. Velice ochotně se s námi vyfotil a potvrdil tak pověst hodného sympaťáka. Kamilka se sice na něj moc netvářila, ale jednou to snad ocení :-)
Železná Ruda se hodně za ty roky změnila. Je to krásné, malé a útulné město, které můžete navštěvovat v každém ročním období a vždycky si najdete to svoje.
U fotbalového hřiště jsou hezké prolézačky pro děti, kde se andílci zabaví na delší dobu a vy tam můžete v poklidu vytrávit...