Chutný a rychlý recept, který jsem dělal hlavně kvůli dětem. Bál jsem se, že to nebudou jíst, ale opak byl pravdou. Alespoň dobrý způsob, jak do nich dostat ryby.
A jdeme na omáčku. Omáčku hravě zvládneme udělat během vaření těstovin. Oloupeme si česnek a nakrájíme ho na plátky. Každý plátek jsem dal ještě napůl, jelikož jsem to vařil hlavně pro děti a oni by velké kusy česneku nejedli :-) Nakrájíme si hned i rajčata, jelikož pak nebude čas. Rajčata nakrájíme na 4 kousky, takže napůl a půlky taky napůl.
V pánvi rozpálíme olej na střední teplotu a přihodíme česnek. Zamícháme a minutu smažíme. Nesmí nám moc zhnědnout, jelikož by zhořkl.
K osmaženému česneku přihodíme rajčata, trošku pepře a za občasného mícháme smažíme/vaříme 5 minut.
Do pánve přidáme tuňáka a protlak a důkladně promícháme. Konzervu od protlaku klidně trošku vypláchněte vodou a tu nalijte do pánve. Smažíme další 3 minuty.
Dostaneme krásnou a silnou omáčku. Dosolíme, dopepříme.
Do pánve přidáme uvařené špagety a důkladně promícháme s omáčkou. Nepodávejte samotné špagety polité omáčku. Vždy smíchejte.
Podáváme posypané čerstvou bazalkou, parmazánen a podobně. Já bazalku neměl, tak jsem použil celerovou nať.