Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Vaječná omeleta z mrkve
Taková rychlovka, kterou děti milují. I pro dospělé je to lehká forma svačiny.
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
9 měsíců
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
15 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
3
kus
vejce
3
kus
mrkev
1
kus
mozzarella
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
podle chuti
1
špetka
oregano sušené
na smažení
6
lžíce
olej olivový
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Mrkev oškrabeme a nastrouháme nahrubo.
V pánvi na střední teplotě rozpálíme 3 lžíce oleje. Přidáme nastrouhanou mrkev a za občasného míchání smažíme 5 minut. Mrkev by měla trošku změknout.
Do mísy rozklepneme vejce, přidáme sůl, pepř, popřípadě nějaké bylinky a rozmícháme.
Do mísy přidáme vystydlou změklou mrkev a promícháme.
Do rozpálené pánve přidáme další 3 lžíce oleje. Přidáme mrkvovou směs a rovnoměrně rozprostřeme po pánvi. Smažíme 3 minuty.
Mezitím si nastrouháme mozzarellu na nahrubo.
Ke konci smažení přiklopíme pánev s omeletou pokličkou. Smažíme další 2 minuty.
Na omeletu nasypeme mozzarellu a zase přiklopíme pokličkou. Smažíme další minutu.
Po chvilce máme hotovo.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Ze zahrádky
/
Zelenina
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
snídaně, večeře, svačina
Vybavení kuchyně:
mísa malá
,
pánev
,
struhadlo hrubé
,
škrabka na brambory
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Salát z rukoly a červené řepy
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Hranolkové krokety z bramborové kaše
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Čokoládová buchta ze zakysané smetany
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Žampionový salát s paprikou
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Pomazánka z vepřové konzervy
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Okurkové nudle
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Zapečené housky se zeleninou a bylinkami
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Vepřová krkovice na černém pivě
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...
close