Pracuji...
close

Český kari hambáč

Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento recept musíte použít pouze kari kečup značky Hela, jinak to nebude fungovat :-) A také samozřejmě doporučuji doma mleté maso. Já si vždycky koupím vepřovou kýtu v akci a semelu v robotovi.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 5 měsíců
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Ingredience
obecně
500 gram mleté maso (vepřové)
domácí z kýty
2 kus houska
min 10 lžíce kari kečup (Hela)
1 kus cibule
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Mleté maso dáme do misky, přidáme sůl a pepř a důkladně promícháme.
Z masa vytvarujeme dva čtvrtkilové fešáky. Snažte se vytvarovat stejný tvar jako máte housku.
Rozpálíme pánev na střední teplotu a nasucho na ní dáme smažit maso.
Po zhruba pěti minutách otočíme a smažíme z druhé strany.
Mezitím si nakrájíme cibuli na kolečka a prsty trošku načechráme.
Rozpálíme si troubu na 150 stupňů a dáme do ní ohřát podélně rozkrojené housky. Stačí 1-2 minuty.
Obě části housek pokapeme kečupem. Množství nechám na Vás.
Na spodní část housky dáme usmažené maso, posypeme cibulí a přikryjeme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Příležitost:
barbecue párty, grilování
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Křehké kuřecí maso ve sladké omáčce je vždy zaručená výhra :-) Nejlepší příloha je rýže. Dětem jsem ...
Je načase si dát pauzu od bramborového salátu a připravit si něco lehčího.
Dělal jsem poprvé a určitě ne naposled. Hned jsem si s karamelem polil banán a dětem ho dal na zmrzl...
Obchodů s kebabem máme u nás spousty, ale většinou tam prodávají pouze mletinu a žádné pořádné maso....
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...