Pracuji...
close

Malinové taštičky

Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého řetězce rychlého občerstvení ;-)
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 1 rok
Doba přípravy: 1 hodina
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
těsto
150 gram máslo
1 špetka sůl
na posypání
1 špetka anýz
náplň
300 gram maliny
120 gram voda
2 kus citron
40 gram máslo
na potření
1 kus vejce
Sdílejte recept
Postup
K mouce přidáme studené máslo a sůl. Rukama hněteme máslo, tvoříme drobenku. Pro správnou konzistenci těsta je potřeba použít STUDENÉ máslo. Poté přidáme zakysanou smetanu a krátce hněteme, dokud nevytvoříme těsto.
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice vychladit, cca 30 minut stačí.
Nyní si připravíme náplň. Do hrnce dáme vše naráz: maliny (daly by se použít i jiné lesní plody, jahody, či podobné ovoce, mražené i čerstvé), vodu, šťávu ze dvou citronů, cukr, máslo a škrob. Směs přivedeme k varu a 2 minuty povaříme.
Hotovou náplň si pak nalijeme do mísy a zakryjeme fólií (tím se na povrchu nevytvoří škraloup). Počkáme, až vychladne (proto je vhodné připravit si náplň třeba den dopředu).
Je čas rozválet těsto. Lehce si posypeme plochu hladkou moukou. Těsto párkrát stlačíme dlaní a pomocí válečku rozvalujeme do obdélníku velikosti plechu. Obdélník rozkrojíme na 12 čtverečků. Okraje každého čtverce potřeme rozkvedlaným vajíčkem - pozor! Jen okraje na půlce čtverce. Díky tomu se hotová taštička dobře spojí.
Na půlku čtverce vložíme náplň - pomocí lžíce nebo klidně plňte pomocí zdobicího sáčku. Pak už jen přehneme těsto přes náplň a okraje k sobě dobře zmáčkneme. Vidličkou můžete okraje hezky přimáčknout.
Taštičky před tím, než je dáme do trouby, celé potřeme vajíčkem a posypeme anýzem. Také je tak dvakrát vidličkou propíchněte, aby se během pečení netrhaly. Pečeme při 180 °C, 20-30 minut dozlatova. Podáváme posypané moučkovým cukrem.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
hnětení, plnění, pečení
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...