K mouce přidáme studené máslo a sůl. Rukama hněteme máslo, tvoříme drobenku. Pro správnou konzistenci těsta je potřeba použít STUDENÉ máslo. Poté přidáme zakysanou smetanu a krátce hněteme, dokud nevytvoříme těsto.
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice vychladit, cca 30 minut stačí.
Nyní si připravíme náplň. Do hrnce dáme vše naráz: maliny (daly by se použít i jiné lesní plody, jahody, či podobné ovoce, mražené i čerstvé), vodu, šťávu ze dvou citronů, cukr, máslo a škrob. Směs přivedeme k varu a 2 minuty povaříme.
Hotovou náplň si pak nalijeme do mísy a zakryjeme fólií (tím se na povrchu nevytvoří škraloup). Počkáme, až vychladne (proto je vhodné připravit si náplň třeba den dopředu).
Je čas rozválet těsto. Lehce si posypeme plochu hladkou moukou. Těsto párkrát stlačíme dlaní a pomocí válečku rozvalujeme do obdélníku velikosti plechu. Obdélník rozkrojíme na 12 čtverečků. Okraje každého čtverce potřeme rozkvedlaným vajíčkem - pozor! Jen okraje na půlce čtverce. Díky tomu se hotová taštička dobře spojí.
Na půlku čtverce vložíme náplň - pomocí lžíce nebo klidně plňte pomocí zdobicího sáčku. Pak už jen přehneme těsto přes náplň a okraje k sobě dobře zmáčkneme. Vidličkou můžete okraje hezky přimáčknout.
Taštičky před tím, než je dáme do trouby, celé potřeme vajíčkem a posypeme anýzem. Také je tak dvakrát vidličkou propíchněte, aby se během pečení netrhaly. Pečeme při 180 °C, 20-30 minut dozlatova. Podáváme posypané moučkovým cukrem.