Pracuji...
close

Sladké tousty s karamelizovaným ovocem

V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ke všemu to vypadá luxusně a určitě s tím zabodujete u každé návštěvy. Místo jablek můžete použít jakékoliv ovoce.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 1 rok
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
obecně
5 krajíc chleba toastový
nejlépe pár dní starý
rozvar
min 1 lžíce voda
2 lžíce máslo
2 kus jablko
4 lžíce cukr krystal
těsto
3 kus vejce
5 lžíce cukr krystal
na smažení
4 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
Začneme s karamelem na jablka. Do menší rozpálené pánve nasypeme cukr a necháme lehce zkaramelizovat.
Mezitím zbavíme jablka jádřinců a nakrájíme na kostky. Slupku neloupeme, udrží nám kousky v celku.
Po pár minutách se nám z cukru začne tvořit karamel.
Do pánve dáme jablka, máslo a trošku vody (pár lžic). Za občasného míchání vaříme. Pokud se voda odpaří a jablka budou pořád tvrdší, tak přilijeme zase trošku vody.
Během toho si připravíme toasty. Do mísy vyklepneme vejce, přidáme cukr, mléko a skořici.
Důkladně zamícháme.
V pánvi si rozpálíme máslo se lžící oleje.
Vezmeme toast, vymácháme ho v těstě, oklepeme o stranu mísy a dáme smažit do pánve.
Smažíme chvilku z každé strany do lehce hněda.
Osmažené toasty dáme na talíř. Nechal jsem je tam trošku déle, ale i tak byly dobré. Fotka trošku zkresluje :-)
Z jablek necháme vyvařit co nejvíce vody. Jablka musím být měkká a jakoby mazlavá, obalená v karamelu.
Podáváme toasty na talíři, posypané zkaramelizovanými jablky a zasypané moučkovým cukrem.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, mixování
Typ chodu:
snídaně, dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...