Pracuji...
close

Máslové kuře

Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka je hlavním rysem této dobroty. Koření garam masala jsem si namíchal podle sebe, ale to nechám na Vás. Jako přílohu jsem zvolil kuskus.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 5 měsíců
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
omáčka
100 gram máslo
1 hrst kešu
1 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
1/2 hrnek smetana 33%
1/2 lžička skořice mletá
1/2 lžička kari
1/2 lžička kardamon mletý
1/2 lžička koriandr mletý
1/2 lžička kurkuma
1 hrnek voda
masová směs
1 stroužek česnek
1 lžička zázvor
nastrouhaný
min 1 špetka sůl
na ozdobu
min 1 lžíce bílý jogurt
1 hrst koriandr
Sdílejte recept
Postup
Nejdříve si připravíme masovou směs. Stehenní řízky si očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Kousky masa dáme do mísy a přidáme k nim papriku, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a sůl.
Promícháme a necháme 30 minut marinovat.
V pánvi si rozpálíme olej na střední teplotu a osmahneme na něm masovou směs.
Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno.
Osmažené masové kousky vyndáme z pánve do misky.
Do pánve dáme nakrájenou cibuli a 50 gramů másla. Lehce smažíme 3 minuty.
Dále do pánve přidáme prolisovaný česnek, rajčata, kešu, cukr, papriku, sůl, skořici, mletý koriandr, kardamon, kari a kurkumu. Zalijeme vodou, zamícháme a pod pokličkou vaříme 20 minut.
Uvařenou omáčku přelijeme do vyšší mísy a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme do hladka.
Pokud chcete mít omáčku ultra jemnou, tak ji přes cedník propasírujte do pánve. Já to mám rád rustikálnější, tak nepasíruju. Omáčku přivedeme k varu.
Do omáčky vmícháme smetanu a máslo.
Nakonec přidáme maso, zamícháme, dosolíme a jdeme se radovat.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Indie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...