Pracuji...
close

Míša řezy

Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 4 měsíce
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Postup
Do mísy rozklepneme celá vejce, přidáme sůl a cukr.
Mísu umístíme nad hrnec s vodou, kterou zahříváme na sporáku. Hmotu mícháme metličkou a ideálně teploměrem měříme, až bude mít hmota 45 °C. Nemáte-li teploměr, vyzkoušejte rukou, jestli se cukr rozpustil a hmota by měla být snesitelně teplá, ne horká.
Poté dáme zahřátou hmotu vyšlehat do robotu, pár minut, na vysoké otáčky.
Do mísy přidáme olej a lehce metlou promícháme. Poté přidáváme sypké ingredience: kypřicí prášek, skořici, kakao a mouku. Stačí promíchat metličkou, těsto se hezky vyšlehá.
Těsto rozprostřeme na nízký plech vystlaný pečicím papírem. Dáme péct horkým vzduchem, na 200-220 °C, cca 7-10 minut. Můžete vyzkoušet špejlí, jestli je piškot upečený. Necháme vychladnout. Piškot můžete s pečicím papírem obrátit a papír odlepit, aby se Vám později řezy dobře servírovaly. No a pak zase na papíru obrátit zpět. Prostě papír už nebude na piškotu přilepen.
Připravíme si krém. Do mísy dáme tvaroh (z kelímku nebo z vaničky, protože ten nemá hrudky), smetanu, cukr a vanilkové aroma (kdo chce, může použít semínka z vanilkového lusku). Ingredience by měly být dobře vychlazené. Nejprve šleháme pomalu a pak přidáme otáčky. Krém pak rovnoměrně rozprostřeme na vychladlý piškot. Takto připravený moučník vložíme na 2 hodiny do lednice, aby krém zatuhl.
A teď ještě polevu. Čokoládu a kokosovým olejem rozpustíme ve vodní lázni.
Rozpuštěnou polevu pěkně rozetřeme na vychladlý moučník a necháme zase ztuhnout v ledničce.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání, pečení
Typ chodu:
moučník
Vybavení kuchyně:
mísa , trouba , šlehač
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...