Pracuji...
close

Míša řezy

Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 1 měsíc
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Postup
Do mísy rozklepneme celá vejce, přidáme sůl a cukr.
Mísu umístíme nad hrnec s vodou, kterou zahříváme na sporáku. Hmotu mícháme metličkou a ideálně teploměrem měříme, až bude mít hmota 45 °C. Nemáte-li teploměr, vyzkoušejte rukou, jestli se cukr rozpustil a hmota by měla být snesitelně teplá, ne horká.
Poté dáme zahřátou hmotu vyšlehat do robotu, pár minut, na vysoké otáčky.
Do mísy přidáme olej a lehce metlou promícháme. Poté přidáváme sypké ingredience: kypřicí prášek, skořici, kakao a mouku. Stačí promíchat metličkou, těsto se hezky vyšlehá.
Těsto rozprostřeme na nízký plech vystlaný pečicím papírem. Dáme péct horkým vzduchem, na 200-220 °C, cca 7-10 minut. Můžete vyzkoušet špejlí, jestli je piškot upečený. Necháme vychladnout. Piškot můžete s pečicím papírem obrátit a papír odlepit, aby se Vám později řezy dobře servírovaly. No a pak zase na papíru obrátit zpět. Prostě papír už nebude na piškotu přilepen.
Připravíme si krém. Do mísy dáme tvaroh (z kelímku nebo z vaničky, protože ten nemá hrudky), smetanu, cukr a vanilkové aroma (kdo chce, může použít semínka z vanilkového lusku). Ingredience by měly být dobře vychlazené. Nejprve šleháme pomalu a pak přidáme otáčky. Krém pak rovnoměrně rozprostřeme na vychladlý piškot. Takto připravený moučník vložíme na 2 hodiny do lednice, aby krém zatuhl.
A teď ještě polevu. Čokoládu a kokosovým olejem rozpustíme ve vodní lázni.
Rozpuštěnou polevu pěkně rozetřeme na vychladlý moučník a necháme zase ztuhnout v ledničce.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání, pečení
Typ chodu:
moučník
Vybavení kuchyně:
mísa , trouba , šlehač
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...