Pracuji...
close

Hamburgerové bulky

Asi už si bulky na hambáče kupovat nebudu :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 1 rok
Doba přípravy: 1 hodina 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
těsto
2 lžíce cukr krystal
42 gram droždí
1 lžíce sůl
zarovnaná lžíce
1 kus vejce
na potření
1 kus vejce
Sdílejte recept
Postup
Začneme kváskem. Do malého hrnce nalijeme všechno mléko a zahřejeme. Mléko nesmí být horké, jinak nám usmrtí kvasinky. Teplota by neměla přesáhnout 40 stupňů.
Mezitím si do mísy rozdrobíme kvasnice a přisypeme cukr.
Pohybem mísy kvasnice a cukr promícháme.
Po pár minutách se nám kvasnice začnou rozpouštět. Můžeme pak rozmíchat lžící.
Ke kvasnicím přilijeme teplé mléko a lehce promícháme. Mléka stačí troška, zbytek pak dáme do těsta.
Nakonec lehce zasypeme moukou, nemícháme a přikryjeme mísu utěrkou. Necháme 10 minut odpočinout.
Po 10ti minutách byste měli v míse najít kvásek.
Ke kvásku přidáme všechny ostatní ingredience.
Začneme hníst těsto. Klidně použijte robota. Já to beru jako posilování :-)
Po pár minutách hnětení budeme mít krásné těsto. Těsto nemusí být úplně nelepivé.
Těsto zaprášíme moukou, mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout.
Pokud jste vše dělali dobře, tak na Vás za hodinu vykoukne tahle nádhera.
Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní desku.
Z těsta uválíme váleček a rozdělíme ho na 8 kousků. Kdo chce mít dokonale stejné housky, tak si kousky odváží.
Abychom měli dokonalý tvar housky, tak je potřeba ji dokonale připravit :-) Každý kousek tvarujeme tak, že se snažíme vytvořit jakoby balíček. Ze strany stahujeme těsto do středu. Potom dáme balíček na desku a mezi dlaněmi se snažíme vytvarovat kulatý tvar. Jako když máte mezi dlaněmi klacek a snažíte se rozdělat oheň.
Měl by nám vzniknout tvar jako je cibule. Nevím, jak jinak to popsat.
Jednu stranu budete mít hladkou.
Připravíme si pekáč a vysteleme ho pečícím papírem. Dáme na něj housky hladkou stranou nahoru. Necháme je 15 minut kynout.
Každou housku potřeme vejcem, které jsme rozšlehali s mlékem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů zhruba 25 minut. Každá trouba peče jinak, tak je třeba to kontrolovat.
Upečené housky necháme pod utěrkou vychladnout.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
hnětení, pečení, kynutí
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...