Pracuji...
close

Tvarohová pomazánka s jarní cibulkou

Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporučuji nechat minimálně hodinu v lednici uležet.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 měsíců
Doba přípravy: 15 minut
Ingredience
obecně
min 5 kus cibulka jarní
Použil jsem 8 cibulek. 7 do pomazánky a 1 na posypání. Záleží na velikosti.
1/2 kus citron
1 kelímek bílý jogurt
nemusí být. Pouze pro chuť a zjemnění.
1 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Cibulky si očistíme, odřízneme nehezké části a kořínky.
Cibulky nakrájíme nadrobno. Nakonec jsem použil 7 cibulek a jednu si nechal na posypání.
Nakrájené cibulky dáme do mísy a přidáme prolisovaný česnek.
Dále přidáme tvaroh, šťávu z půlky citronu, sůl a pepř. Jogurt jsem nakonec nepřidával, jelikož pomazánka byla hustá akorát.
Důkladně zamícháme, popřípadě dosolíme a máme hotovo.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
míchání
Typ chodu:
svačina, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...