Pracuji...
close

Berounský hambáč

Tento hambáč mám spojený s dětstvím, když jsem jezdil za babičkou a dědou do Berouna. Na náměstí tam byla masna, kde bylo jakési hladové okénko. Prodávali tam pikador a tenhle majstrštik. Pamatuji si, že to tehdy stálo 11 korun (cca 30 let zpátky). Kam se na to hrabe mekáč :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 1 rok
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Ingredience
obecně
min 1 kus houska
masová směs
min 1 špetka sůl
na smažení
1 lžíce olej slunečnicový
a trošku na potření rukou
Sdílejte recept
Postup
Začneme masovou směsí. Vezmeme si misku a dáme do ní mleté maso. Přidáme sůl a pepř.
Zamícháme.
Z masové směsi si kousek uloupneme (jakoby hrst) a uplácáme placatý hamburger. Je dobré si trošku namastit ruce olejem, aby se Vám směs nelepila na ruce.
Hamburger dáme na rozpálenou pánev a smažíme z obou stran.
Už teď je to k sežrání :-)
Mezitím si připravíme housku. Překrojíme ji podélně napůl. Pokud chcete, tak si ji dejte do trouby rozehřát, ale není to nutné. Spodní část namažte hořčicí dle chuti .
Na hořčici dáme usmažený hamburger.
Na hamburger dáme zelí dle chuti. Druhou půlku housky pomažeme také hořčicí dle chuti.
Přiklopíme, trošku zmáčkneme a jdeme se radovat :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
oběd, svačina, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...