Pracuji...
close

Berounský hambáč

Tento hambáč mám spojený s dětstvím, když jsem jezdil za babičkou a dědou do Berouna. Na náměstí tam byla masna, kde bylo jakési hladové okénko. Prodávali tam pikador a tenhle majstrštik. Pamatuji si, že to tehdy stálo 11 korun (cca 30 let zpátky). Kam se na to hrabe mekáč :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 5 měsíců
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Ingredience
obecně
min 1 kus houska
masová směs
min 1 špetka sůl
na smažení
1 lžíce olej slunečnicový
a trošku na potření rukou
Sdílejte recept
Postup
Začneme masovou směsí. Vezmeme si misku a dáme do ní mleté maso. Přidáme sůl a pepř.
Zamícháme.
Z masové směsi si kousek uloupneme (jakoby hrst) a uplácáme placatý hamburger. Je dobré si trošku namastit ruce olejem, aby se Vám směs nelepila na ruce.
Hamburger dáme na rozpálenou pánev a smažíme z obou stran.
Už teď je to k sežrání :-)
Mezitím si připravíme housku. Překrojíme ji podélně napůl. Pokud chcete, tak si ji dejte do trouby rozehřát, ale není to nutné. Spodní část namažte hořčicí dle chuti .
Na hořčici dáme usmažený hamburger.
Na hamburger dáme zelí dle chuti. Druhou půlku housky pomažeme také hořčicí dle chuti.
Přiklopíme, trošku zmáčkneme a jdeme se radovat :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
oběd, svačina, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...
Asi už si bulky na hambáče kupovat nebudu :-)
Relativně rychlý a jednoduchý recept na skvělé kari. Ke sladkému kari doporučuji indický chléb naan.
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...