Pracuji...
close

Hovězí na slanině

Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to silnější.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 měsíce
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Ingredience
na smažení
na zahuštění
min 3 lžíce máslová jíška
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Dle potřeby si maso můžeme překrojit na dva kusy. Důkladně osolíme, opepříme.
V hrnci rozpálíme sádlo a osmažíme na něm maso ze věch stran.
Smažte opravdu ze všech stran. Maso se musí zatáhnout, aby bylo uvnitř šťavnaté.
Během smažení si nakrájíme cibuli nadrobno.
Maso vyndáme z hrnce. Do hrnce nasypeme cibuli a na střední teplotě za občasného míchání smažíme dohněda.
Mezitím si nakrájíme slaninu na malé krátké hranolky.
Ke zkaramelizované cibuli přidáme slaninu.
Snížíme teplotu a pomalu za občasného míchání smažíme, dokud nebudeme mít cibuli hodně hnědou. Čím hnědší, tím lepší chuť. Už teď by se to dalo sežrat :-)
K dobře osmaženému základu vrátíme maso a zalijeme vývarem. Nezapomeňte slít i výpek, který zůstal po mase na talíři. Každá chuť se počítá.
Přidáme bobkový list a nové koření. Pod pokličkou na střední teplotě vaříme 90 minut.
Po uvaření maso vyndáme z hrnce a omáčku zahustíme máslovou jíškou. Po zahuštění ještě alespoň 15 minut provaříme. Omáčkou občas míchejte, aby se Vám nepřipálila.
Maso nakrájíme na plátky a vrátíme zpátky do omáčky. Krájejte přes vlákno. Podáváme s houskovým a nebo karlovarským knedlíkem.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...
Výtečné pohoštění, které každý ocení. S kynutým těstem se snadno pracuje.
Dokonalá harmonie chutí. Banán těsto příjemně osladí a zvláční. Vločky přidají zajímavou chuť, připo...
Na zahrádce se nám z toho pomalu stává plevel, tak je potřeba s tím začít něco dělat. Sirup je skvěl...
Pórková polévka mě provází od mala a patří mezi mé oblíbené. A ještě když máte čerstvý pórek ze zahr...