Pracuji...
close

Hovězí na slanině

Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to silnější.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 1 rok
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Ingredience
na smažení
na zahuštění
min 3 lžíce máslová jíška
Sdílejte recept
Postup
Dle potřeby si maso můžeme překrojit na dva kusy. Důkladně osolíme, opepříme.
V hrnci rozpálíme sádlo a osmažíme na něm maso ze věch stran.
Smažte opravdu ze všech stran. Maso se musí zatáhnout, aby bylo uvnitř šťavnaté.
Během smažení si nakrájíme cibuli nadrobno.
Maso vyndáme z hrnce. Do hrnce nasypeme cibuli a na střední teplotě za občasného míchání smažíme dohněda.
Mezitím si nakrájíme slaninu na malé krátké hranolky.
Ke zkaramelizované cibuli přidáme slaninu.
Snížíme teplotu a pomalu za občasného míchání smažíme, dokud nebudeme mít cibuli hodně hnědou. Čím hnědší, tím lepší chuť. Už teď by se to dalo sežrat :-)
K dobře osmaženému základu vrátíme maso a zalijeme vývarem. Nezapomeňte slít i výpek, který zůstal po mase na talíři. Každá chuť se počítá.
Přidáme bobkový list a nové koření. Pod pokličkou na střední teplotě vaříme 90 minut.
Po uvaření maso vyndáme z hrnce a omáčku zahustíme máslovou jíškou. Po zahuštění ještě alespoň 15 minut provaříme. Omáčkou občas míchejte, aby se Vám nepřipálila.
Maso nakrájíme na plátky a vrátíme zpátky do omáčky. Krájejte přes vlákno. Podáváme s houskovým a nebo karlovarským knedlíkem.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
Na houby jsem letos moc štěstí neměl, ale i tak jsem našel alespoň něco málo na omáčku. Se smažením ...
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...