Dle potřeby si maso můžeme překrojit na dva kusy. Důkladně osolíme, opepříme.
V hrnci rozpálíme sádlo a osmažíme na něm maso ze věch stran.
Smažte opravdu ze všech stran. Maso se musí zatáhnout, aby bylo uvnitř šťavnaté.
Během smažení si nakrájíme cibuli nadrobno.
Maso vyndáme z hrnce. Do hrnce nasypeme cibuli a na střední teplotě za občasného míchání smažíme dohněda.
Mezitím si nakrájíme slaninu na malé krátké hranolky.
Ke zkaramelizované cibuli přidáme slaninu.
Snížíme teplotu a pomalu za občasného míchání smažíme, dokud nebudeme mít cibuli hodně hnědou. Čím hnědší, tím lepší chuť. Už teď by se to dalo sežrat :-)
K dobře osmaženému základu vrátíme maso a zalijeme vývarem. Nezapomeňte slít i výpek, který zůstal po mase na talíři. Každá chuť se počítá.
Přidáme bobkový list a nové koření. Pod pokličkou na střední teplotě vaříme 90 minut.
Po uvaření maso vyndáme z hrnce a omáčku zahustíme máslovou jíškou. Po zahuštění ještě alespoň 15 minut provaříme. Omáčkou občas míchejte, aby se Vám nepřipálila.
Maso nakrájíme na plátky a vrátíme zpátky do omáčky. Krájejte přes vlákno. Podáváme s houskovým a nebo karlovarským knedlíkem.