Pracuji...
close

Banánová buchta s ostružinami a ovesnými vločkami

Dokonalá harmonie chutí. Banán těsto příjemně osladí a zvláční. Vločky přidají zajímavou chuť, připomínající pečenou ovesnou kaši. Ostružiny tomu nasadí sladkokyselou dohru :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
na posypání
na vymazání
1-2 lžíce mouka hrubá
1 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
Do mísy dáme rozmačkané banány, cukr, máslo a vejce. Důkladně rozšleháme.
Přilijeme teplé mléko. Teplé mléko pomůže rozpustit máslo, pokud ho nemáte moc měkké (jako v mém případě).
Do mísy přidáme vločky, kypřící prášek. sůl a skořici.
Důkladně ušleháme.
Nakonec přidáme mouku a důkladně ušleháme.
Těsto máme hotové, jdeme si připravit zapékací mísu.
Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Do mísy rovnoměrně vylijeme těsto.
Na těsto rovnoměrně poskládáme ostružiny.
Pečeme na 160 stupňů zhruba hodinu. Zkoušíme špejlí.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, míchání
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...