Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Mátový sirup
Na zahrádce se nám z toho pomalu stává plevel, tak je potřeba s tím začít něco dělat. Sirup je skvělej v letních dnech. Stačí naředit perlivou vodou a přidat led.
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
2 roky
Doba přípravy:
1 den 15 minut
Doba vaření:
15 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
2
hrst
máta
10
gram
kyselina citronová
2
litr
voda
600
gram
cukr třtinový
1/2
kus
citron
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Mátu omyjeme a otrháme lístky. Lístky si pak nahrubo nakrájíme a nebo je při trhání rovnou přetrháváme napůl.
Do hrnce nalijeme převařenou vodu, která má pokojovou teplotu. Nasypeme do ní mátové lístky.
Do hrnce přidáme šťávu z půlky citronu.
Promícháme a přikryjeme utěrkou. Necháme den odležet.
Druhý den se na nás usměje už krásně zabarvená mátová voda :-)
Do hrnce přisypeme cukr a kyselinu citronovou. Neměl jsem doma tolik třtinového cukru, tak jsem to namíchal s obyčejným.
Zapneme plotnu na nízkou teplotu a pomalu přivádíme k teplotě zhruba 75 stupňů. Teplotu kontrolujeme hrotovým teploměrem.
Při 75 stupních vypneme plotnu a ještě horké naléváme do sterilizovaných flašek. Naléváme přes plátýnko a nebo jemný cedník.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Ze zahrádky
/
Ostatní rostliny
,
Zavařeniny
/
Sladké
,
Nápoje
/
Studené
Způsob přípravy:
vaření, pasírování, zavařování, marinování
Typ chodu:
nápoj
Vybavení kuchyně:
hrnec
,
mísa
,
skleněná flaška
,
plátýnko
,
cedník
,
hrotový teploměr
,
nálevka
Příležitost:
dětská oslava, oslava, grilování
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Domácí karamel
Dělal jsem poprvé a určitě ne naposled. Hned jsem si s karamelem polil banán a dětem ho dal na zmrzl...
Domácí kebab v troubě
Obchodů s kebabem máme u nás spousty, ale většinou tam prodávají pouze mletinu a žádné pořádné maso....
Český kari hambáč
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Pomazánka s tuňákem a lučinou
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Ovesné vločky s jogurtem a jablečným džusem
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Rybízová marmeláda
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
Salát s kuskusem, rajčaty a okurkou
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Malinové taštičky
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
close