Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Mátový sirup
Na zahrádce se nám z toho pomalu stává plevel, tak je potřeba s tím začít něco dělat. Sirup je skvělej v letních dnech. Stačí naředit perlivou vodou a přidat led.
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
2 roky
Doba přípravy:
1 den 15 minut
Doba vaření:
15 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
2
hrst
máta
10
gram
kyselina citronová
2
litr
voda
600
gram
cukr třtinový
1/2
kus
citron
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Mátu omyjeme a otrháme lístky. Lístky si pak nahrubo nakrájíme a nebo je při trhání rovnou přetrháváme napůl.
Do hrnce nalijeme převařenou vodu, která má pokojovou teplotu. Nasypeme do ní mátové lístky.
Do hrnce přidáme šťávu z půlky citronu.
Promícháme a přikryjeme utěrkou. Necháme den odležet.
Druhý den se na nás usměje už krásně zabarvená mátová voda :-)
Do hrnce přisypeme cukr a kyselinu citronovou. Neměl jsem doma tolik třtinového cukru, tak jsem to namíchal s obyčejným.
Zapneme plotnu na nízkou teplotu a pomalu přivádíme k teplotě zhruba 75 stupňů. Teplotu kontrolujeme hrotovým teploměrem.
Při 75 stupních vypneme plotnu a ještě horké naléváme do sterilizovaných flašek. Naléváme přes plátýnko a nebo jemný cedník.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Ze zahrádky
/
Ostatní rostliny
,
Zavařeniny
/
Sladké
,
Nápoje
/
Studené
Způsob přípravy:
vaření, pasírování, zavařování, marinování
Typ chodu:
nápoj
Vybavení kuchyně:
hrnec
,
mísa
,
skleněná flaška
,
plátýnko
,
cedník
,
hrotový teploměr
,
nálevka
Příležitost:
dětská oslava, oslava, grilování
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Muffiny s hruškami
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
close