Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Mátový sirup
Na zahrádce se nám z toho pomalu stává plevel, tak je potřeba s tím začít něco dělat. Sirup je skvělej v letních dnech. Stačí naředit perlivou vodou a přidat led.
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
3 roky
Doba přípravy:
1 den 15 minut
Doba vaření:
15 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
2
hrst
máta
10
gram
kyselina citronová
2
litr
voda
600
gram
cukr třtinový
1/2
kus
citron
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Mátu omyjeme a otrháme lístky. Lístky si pak nahrubo nakrájíme a nebo je při trhání rovnou přetrháváme napůl.
Do hrnce nalijeme převařenou vodu, která má pokojovou teplotu. Nasypeme do ní mátové lístky.
Do hrnce přidáme šťávu z půlky citronu.
Promícháme a přikryjeme utěrkou. Necháme den odležet.
Druhý den se na nás usměje už krásně zabarvená mátová voda :-)
Do hrnce přisypeme cukr a kyselinu citronovou. Neměl jsem doma tolik třtinového cukru, tak jsem to namíchal s obyčejným.
Zapneme plotnu na nízkou teplotu a pomalu přivádíme k teplotě zhruba 75 stupňů. Teplotu kontrolujeme hrotovým teploměrem.
Při 75 stupních vypneme plotnu a ještě horké naléváme do sterilizovaných flašek. Naléváme přes plátýnko a nebo jemný cedník.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Ze zahrádky
/
Ostatní rostliny
,
Zavařeniny
/
Sladké
,
Nápoje
/
Studené
Způsob přípravy:
vaření, pasírování, zavařování, marinování
Typ chodu:
nápoj
Vybavení kuchyně:
hrnec
,
mísa
,
skleněná flaška
,
plátýnko
,
cedník
,
hrotový teploměr
,
nálevka
Příležitost:
dětská oslava, oslava, grilování
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Salát z rukoly a červené řepy
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Hranolkové krokety z bramborové kaše
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Čokoládová buchta ze zakysané smetany
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Žampionový salát s paprikou
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Pomazánka z vepřové konzervy
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Okurkové nudle
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Zapečené housky se zeleninou a bylinkami
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Vepřová krkovice na černém pivě
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...
close