Pracuji...
close

Pórková polévka s vejcem a vločkami

Pórková polévka mě provází od mala a patří mezi mé oblíbené. A ještě když máte čerstvý pórek ze zahrádky a domácí máslo, tak není co řešit.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
podle chuti
na smažení
5 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
Z pórku si odřízneme tu pevnější část. Měl jsem pórek ze zahrádky, kde byla menší bílá část, tak jsem použil i tu zelenější část. Nakrájíme na kolečka, né moc tenká.
V hrnci si rozpálíme máslo na střední teplotu a přidáme nakrájený pórek. Za občasného míchání necháme 2 minuty zpěnit.
Ke zpěněnému pórku přisypeme mouku a zlehka umícháme jíšku. Necháme minutu zpěnit.
Přilijeme vývar a zamícháme. Přidáme pepř a muškátový oříšek. Přivedeme k varu.
Mezitím si nakrájíme brambory na kostičky.
Brambory přidáme do hrnce a pod pokličkou za občasného míchání vaříme do změknutí.
Podle chuti přidáme vločky, které nám v polévce do pěti minut změknou.
A nakonec do polévky zamícháme vejce. Minutu povaříme, dosolíme, dopepříme a je to :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
večeře, polévka, oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...