Pracuji...
close

Pórková polévka s vejcem a vločkami

Pórková polévka mě provází od mala a patří mezi mé oblíbené. A ještě když máte čerstvý pórek ze zahrádky a domácí máslo, tak není co řešit.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 měsíců
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
podle chuti
na smažení
5 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
Z pórku si odřízneme tu pevnější část. Měl jsem pórek ze zahrádky, kde byla menší bílá část, tak jsem použil i tu zelenější část. Nakrájíme na kolečka, né moc tenká.
V hrnci si rozpálíme máslo na střední teplotu a přidáme nakrájený pórek. Za občasného míchání necháme 2 minuty zpěnit.
Ke zpěněnému pórku přisypeme mouku a zlehka umícháme jíšku. Necháme minutu zpěnit.
Přilijeme vývar a zamícháme. Přidáme pepř a muškátový oříšek. Přivedeme k varu.
Mezitím si nakrájíme brambory na kostičky.
Brambory přidáme do hrnce a pod pokličkou za občasného míchání vaříme do změknutí.
Podle chuti přidáme vločky, které nám v polévce do pěti minut změknou.
A nakonec do polévky zamícháme vejce. Minutu povaříme, dosolíme, dopepříme a je to :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
večeře, polévka, oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...