Načítání...
close

Pórková polévka s vejcem a vločkami

Pórková polévka mě provází od mala a patří mezi mé oblíbené. A ještě když máte čerstvý pórek ze zahrádky a domácí máslo, tak není co řešit.
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 5 dní
Ingredience
podle chuti
na smažení
5 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
Z pórku si odřízneme tu pevnější část. Měl jsem pórek ze zahrádky, kde byla menší bílá část, tak jsem použil i tu zelenější část. Nakrájíme na kolečka, né moc tenká.
V hrnci si rozpálíme máslo na střední teplotu a přidáme nakrájený pórek. Za občasného míchání necháme 2 minuty zpěnit.
Ke zpěněnému pórku přisypeme mouku a zlehka umícháme jíšku. Necháme minutu zpěnit.
Přilijeme vývar a zamícháme. Přidáme pepř a muškátový oříšek. Přivedeme k varu.
Mezitím si nakrájíme brambory na kostičky.
Brambory přidáme do hrnce a pod pokličkou za občasného míchání vaříme do změknutí.
Podle chuti přidáme vločky, které nám v polévce do pěti minut změknou.
A nakonec do polévky zamícháme vejce. Minutu povaříme, dosolíme, dopepříme a je to :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
večeře, polévka, oběd
Původ:
Česko